Tănă ÅŸi Å¢ica pe urmele Cibinului

Åžtiu că ieri a fost joi. Da, ÅŸtiu, drumețiile nu se fac în mijlocul săptămânii. Deh, ăsta e unul dintre avantajele muncii de ziarist, că îți permiți să împleteÅŸti utilul cu plăcutul.
Tănă ÅŸi Å¢ica au fost, pentru o zi, alpiniÅŸti profesioniÅŸti, în căutarea izvorului Cibinului. Materialul complet despre izvorul Cibinului o să îl cetiți în curând în Evenimentul Zilei. Până atunci, vă povestesc happeningurile care nu se pot da la ziar. Ieri de dimineață ne-am suit toți trei, adică io, Å¢ica ÅŸi Tănă, în Ka-ul proprietatea nevestei. Pentru cei mai noi prin zonă, care nu cunoaÅŸteți povestea râului ÅŸi ramului, vedeți acilea cum ÅŸi-a făcut Ka-ul intrarea în lume. Åžtiu, nu pare o maÅŸină de cutreierat munții ÅŸi chiar aveam emoții legate de cum se va comporta, dar m-am întors super mulțumit de pitică ÅŸi de ce ÅŸtie să facă. Bora n-ar fi avut nicio ÅŸansă pe coclaurii Cindrelului.
Am mers vreo 5 ore cu maÅŸina, dus-întors. Cu pauze de poze ÅŸi pipilic pentru donÅŸoare. Åži încă vreo 4-5 pe jos. 4 la urcare, una la coborâre că aÅŸa stă scris în stele. Ne-am pierdut, ÅŸi cu maÅŸina ÅŸi pe jos. Pentru că e pustiu, nu vezi țipenie de om, marcajele sunt ÅŸi nu sunt. Prin urmare, puteam scuti câteva ore în loc să umblăm teleleu. Io de un să ÅŸtiu că cânii n-au gps incorporat?
La un moment dat am abadonat Ka-ul în pădure ÅŸi am luat-o la pas către creierii Cindrelului, spre Iezerul Mare de unde izvorăÅŸte Cibinul. Cânii atât au aÅŸteptat. S-au aruncat în râu, s-au tăvălit prin noroaie, au alergat de bezmetice prin toată pădurea. Tănăseasca era să moară îngropată în noroi. A sărit peste o baltă ÅŸi a aterizat până în gât în noroi de abia am reuÅŸit să o scot. După vreo patru ceasuri, entuziasmul dispăruse. Prichindeii alergau 20 de metri, se trânteau pe pământ ÅŸi aÅŸteptau să îi ajung din urmă. Åži tot aÅŸa până ne-am reîntors la maÅŸină. Unde au luat somn până au văzut pancarda pe care scria Sibiu. Mă duc să dau papa la cățeii de la adăpost. Dacă n-aveți ninic de făcut pe weekend, mereți în Cindrel. Nu credeam că e atât de fain.

3 Comments