Here we go again

Ultima dată când am glăsuit în fața unui public numeros a fost la TedEx. Nu-mi aduc aminte în ce an a fost conferința pentru că am ieșit din acea sală cu un blank total în minte. Nu cred că am avut vreodată atâtea emoții. Îmi scrisesem modernist un speech pe tabletă, îl și repetasem de mai multe ori, puteam să jur că sunt pregătit. De cum am pus mâna pe microfon mi s-a șters din minte și ultima urmă de informație înmagazinată. Pur și simplu mi-a paralizat creierul. Cu gura uscată ca Sahara și cu palme atât de ude încât puteam să le storc m-am chinuit 20 de minute într-un hal fără de hal. Din public cică nu s-ar fi văzut atât de puternic, zice Adela, care a fost de față la atacul meu de panică. Însă și acum mă ia subit o durere de stomac numai când îmi aduc aminte.

De atunci am mai avut episoade de vorbit în fața unor mulțimi și mi-am dat seama că singurul mod în care pot să scap de panică este să improvizez. Să vorbesc liber, cum se spune. Fără notițe, fără discursuri minuțios pregătite. Ceea ce și urmează să fac.

BookLand Evolution - speaker_Bogdan Brylynski

 

Habar n-am ce o să vorbesc marți. Dar știu că îmi place atât de mult domeniul în care lucrez încât o să o scot la capăt cel puțin onorabil. Sper :). Că parcă mă încearcă din nou un mic atac de panică. Om trăi și om vedea.

4 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *