Sa tinem socoteala imbecililor

Mă tot bătea gândul ăsta. Că e păcat, pe cuvântul meu de onoare dacă nu e păcat, să nu facem noi o listuță, așa faină, cu toate imbecilitățile și cațavencismele pe care le debitează onor parlamentarii români. E păcat de Dumnezău ca produsul minților lor odihnite să nu se concretizeze undeva. Să existe un colțișor pe acest vast internet în care să se poată oglindi, acu, peste 5, 10, poate chiar peste 50 de ani.

Ce listă vreau să fac eu? Păi, aș vrea să fac o colecție a tuturor (sau cât mai multor) proiecte aberante propuse de cei care ne conduc. Nu e musai să fie proiecte de lege, ordonanțe de urgență. Gigel la Cultură sau Greblă la Curtea Constituțională se califică la fel de bine. Vă aduceți aminte de vreo gherlă, lăsați un comentariu aici sau pe Facebook. Eu mă angajez să actualizez lista și, la un moment dat, să ne râdem. Că altfel ne apucă plânsul și n-o să îl mai putem opri. Încep eu:

  • * Amendă de 5000 de lei pentru cei care vor să ia autostopiști.
  • * Gigel Sorinel Știrbu, ministru al Culturii. Cu citatul aferent „Sunt extraordinar de mandru de numele meu si multumesc parintilor de numele care mi l-au dat”
Update:
  • * „Faptul ca are si mituri, cultura romaneasca are si mituri, poezia romaneasca e bazata pe mituri, iar asta nu inseamna ceva negativ” -Titus Corlatean, ministru de Externe
  • * Dan Șova pus ministru al Marilor Proiecte de Infrastructură.
  • *„măi păsărică, n-ai și tu treabă azi?” – Traian Băsescu, președinte al României, în discuție cu o ziaristă devenită ulterior țigancă împuțită.
  • *Autostrada București – Alexandria
  • * Din mineriade am invățat cum să construim statul de drept – Ion Iliescu, multiplu președinte al României

Hai să nu mergem chiar pe vremea Convenției, dar așa, barem de după guvernarea Năstase încoace să ne aducem aminte năzbâtiile. Că e păcat să se piardă.

Foto

12 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *