Dati internet. Dar nu chiar la toata lumea

Se dă acest articol. Un articol despre o mică afacere construită în Sibiu, o afacere care crește constant pentru că e făcută cu cap, pe termen lung, construită pas cu pas. Colac peste pupăză, mai are și succes. Ar putea servi drept exemplu fără nici cea mai mică problemă. Asta până ajunge să interacționeze cu oamenii în virtual.

Încep să cred din ce în ce mai mult că nu există specie de cercopitec mai puțin dezvoltată decât a utilizatorului de internet din România. In 9 din 10 cazuri se stârnesc discuții de genul acesteia, din comentarii. Orice ai prezenta cititorului de internet ajungi, invariabil, într-o eternă dispută care degenerează aproape de fiecare dată în denigrare. Cu oltenii la „primire”, mai de fiecare dată. Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac bancurile cu olteni la nebunie, îmi place să mă miștocăresc cu oltenii. Dar n-am făcut-o niciodată cu răutate sau cu ură.

Uitați-vă la clipul ăsta. M-am uitat de trei ori la el. Priviți cu atenție superioritatea pe care o proclamă fiecare intervievat ridicându-și în slăvi rasa și apartenența. Și apoi analizați reacțiile lor când realizează că nu sunt nici pe departe arienii care credeau că sunt. Și că în sângele lor curge o cantitate însemnată din același sânge ce circulă în venele celor pe care îi hulesc, celor pe care îi consideră inferiori din toate punctele de vedere. Ba, mai mult decât atât, pe undeva toți suntem rude. Te cam pune pe gânduri când realizezi că nu, dacă te tai la deget n-o să curgă sânge albastru, oricât te-ai crede tu de unic și de deștept.

Am avea nevoie cu toții de un pic de moderație, de un pic de reflecție înainte de a arunca vorbe pe internet. Pentru că cele mai multe dintre ele dor și deschid ușa pentru ură și răzbunare.

5 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *