Paltinis, cu bune si cu rele

E una dintre stațiunile montane din România aflată la mare altitudine. Ceea ce în momentul ăsta, în care în cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani a nins exact 3 zile, înseamnă totul. Teoretic aparține municipiului Sibiu. Practic, aparține tuturor comunelor din preajmă, Cristian, Rășinari, Gura Râului și cine mai știe câte alte comune. Este, sau mai bine spus ar putea fi, o bijuterie. Peisajul este absolut impresionant. Pădure cât vezi cu ochii, Sibiul în stânga, munții Făgăraș în dreapta, e frumos foc, ce mai. Dar, în același timp, cred că e cea mai pușcată stațiune dintre cele de prim rang. Nu le socotim aici pe cele care au câte o pârtie de 400-500 de metri.

N-are magazin. N-are farmacie. Serviciul de transport public se adresează exclusiv celor care schiază, cu orar în funcție de orarul pârtiilor. Vechea pârtie nu știu dacă a funcționat legat o săptămână întreg sezonul. Practic, toată activitatea sportivă pe timp de iarnă se rezumă la Arena Platoș, pentru cei care nu apreciază schiul de tură unde posibilitățile sunt nelimitate. Halucinant, Păltinișul nici măcar nu e stațiune de interes public, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, de exemplu. Posibilități de cazare sunt, nu zic nu, însă mult sub posibilități și mult prea puține pentru a stârni interesul unor investitori mai mari în pârtii. Arena Platoș a început să miște lucrurile în direcția asta iar Hohe Rinne Hotel & Spa a stabilit un standard în ceea ce privește cazarea și serviciile în această stațiune. Într-adevăr, e neașteptat să descoperi un asemenea hotel într-o stațiune care nu găsește rentabilitatea nici măcar pentru un biet magazin. E prima dată când îi trec pragul deși bat drumul Păltinișului de zeci de ori în fiecare sezon. Frumos ascuns între brazi, în zona centrală a stațiunii, hotelul a fost renovat recent. A abandonat vechiul nume de Casa Turiștilor și foarte bine a făcut. O asemenea bijuterie nu merită să rămână legată de trista amintire a vechiului hotel comunist.

Camerele sunt suficient de mari pentru orice pretenții și sunt dotate cu tot ce au nevoie. Pentru familii e un hotel ideal, sincer, încă nu am văzut niciun loc de joacă pentru copii dotat atât de bine cât cel de la Hohe Rinne. Restaurant încăpător cu o priveliște excepțională spre pădurea de brazi din fața hotelului. Dar perla coroanei este SPA-ul hotelului. Nu știu câți dintre voi ați simțit sfârșeala aceea după o zi de schi. E un moment în care nu-ți vine nici măcar să te întinzi în pat. Îți simți fiecare os și fiecare mușchi și nu într-un mod foarte plăcut. Da, poți să minți senzația cu o baie fierbinte în propria cadă. Dar credeți că se compară cu un traseu ca cel pe care l-am conceput noi în tabăra de schi? Primul lucru, un duș scoțian. Aproape când îți dau lacrimile de cât de rece e apa, țuști în saună. Din cele trei tipuri de saună ai de unde alege. Eu sunt fan dedicat celei finlandeze. 15 minute la 90-100 de grade, efectiv simți cum durerea îți curge prin porii deschiși. Următoarele 15 minute, salină. Inspiră, expiră, inspiră, expiră. Am scăpat de o răceală ce promitea să mă pună la pat cu două ture de salină și o tură de saună. După care uită de tine în camera de relaxare. Încălzește fotoliul de ceramică la maxim și 30 de minute o să te strădui să nu adormi. După care direct în piscină. După tot traseul de mai sus e ca și cum începi o nouă zi. Pe cât de cătrăniți și osteniți intram la prima saună pe atât de veseli ajungeam la piscină. Iar la final, sesiunea de jacuzzi. Un duș și un ștrudel cu mere absolutamente demențial. Cu două ore înainte erai aproape să o chemi pe mami. După ștrudelul ăsta de abia aștepți ziua următoare. Pe cuvânt de cercetaș răsfățat două săptămâni la spa.

Mai multe fotografii și informații găsiți pe pagina de Facebook a hotelului Hohe Rinne. Dacă vă gândiți la o surpriză de 8 Martie pentru doamna, aruncați un ochi aici. O să aveți un an plăcut, cu mâncare caldă la îndemână.

#schiem – tabăra de schi pentru bloggeri – este un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe RinneHappy Tour și Buonavista

Tags:,
7 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *