Cum de-am ajuns chel

Sincer, ma asteptam sa fie mult mai complicat. Cu mai multe pareri de rau din partea mea, cu nostalgii, cu amintirea vremurilor de mult apuse pe retina. Fleosc. Decamdata nici strop de regret dupa pletele odata rebele, ce mi-au adus destule belele (dar si destul noroc la gagici, la vremea lor).
Cautam un fax prin partul asta de oras (ca din anumite puncte de vedere e groaznic). Cald, putoare, trafic aglomerat, miros de esapament, camioane prin centru, cacaturi de astea de care ne lovim zilnic si de care nu vom scapa cel putin in urmatorii 20 de ani. Am deschis geamurile de la masina, pentru ca am intrat in vreo 10 magazine mergand tot cate 200 de metri si n-avea niciun sens sa pornesc aerul conditionat. Afara era cald, transpiram, de la curent imi zbura tot parul in cap, mi se lipea de frunte… m-au apucat dracii. Da niste draci de aia de n-am mai putut sa-i stapanesc. L-am sunat pe Sergiu, faimos pentru freza lui, si l-am intrebat de nea Sandu. Oficial, nea Sandu a devenit frizerul hambarului, numa el mai pune mana pe scafarlie.
Nea Sandu are salonul pe Intrarea Dimitrie Cantemir. Intr-un parter de bloc, curat, linistit, ca saloanele alea din filmele americane. Intru la nea Sandu, nici tipenie de om. El statea pe fotoliu sorbind cu pofta o tigara.

Aveti timp de un tuns?

Nu. Sunt ocupat. Acum imi termin tigara si dupa aia astept urmatorul client.

Nu era nici tipenie de om in tot salonul. Ma resemnez si dau sa plec. Dar intreb inainte

Maine aveti vreme, pe la ce ora sa vin?

Pai stai sa ma gandesc, sa vad cand am timp, ca maine am un client.

In momentul ala m-a pufnit rasul. Ca nea Sandu e mare sugubat. Mi-a aratat si un ziar, un Sibiu Standard, evident, de care uitasem, in care a aparut si el, articol facut pe vremuri de Alla, de care uitasem. M-a pus pe scaun cand a auzit cum vreau sa ma tunda. Cand a auzit de roackeri care trebe cheliti a facut ochii cat cepele si m-a trantit pe scaun. Din trei foarfeci a ajuns suficient de aproape de scalp ca sa bage masina in priza. M-a finisat cu foarfeca, apoi cu briciul, apoi m-a dat cu ceva pomezi numa de el stiute, ca sa nu ma irit. Una peste alta, rezultatul l-ati vazut mai devreme. Da ascultati la mine, nea Sandu e priceless.

6 Comments