Cat costa intrebarea?

Bravos, aÅŸa da ieÅŸire din criză. âncep să mă îndrăgostesc tot mai mult de instituțiile statului. Åži să le mulțumesc pentru că au grijă de propriile bugete, că se străduie să le ocrotească, să le sporească, să le transforme într-o adevărată mină de aur. ProÅŸti sunt destui, întotdeauna, care să plătească fără să întrebe, să fie de bună credință ÅŸi să se gândească cu teamă la cămătari, nu la instituțiile statului. DeÅŸi nu e foarte mare diferență între ele.

Din fericire/nefericire, am avut ceva treabă pe la Registrul Comerțului zilele acestea. ân afară de un episod minor pe care l-am pomenit în treacăt, sunt foarte încântat de doamnele care lucrează la RC. Foarte amabile, săritoare, cu lecția pusă la punct. Åžtii că nu îți pierzi vremea degeaba, bineînțeles, exceptând aÅŸteptatul pe la uÅŸi. Åži sunt convins că ele n-au nicio legătură cu situația următoare.

ânchipuiți-vă că mergeți la Real. Åži întrebați, „nu vă supărați, iaurtul ăsta e dietetic sau nu?”. Ching, ching, 50 de bani întrebarea. Sau la birt: „aveți cafea decofeinizată?”. Ching Ching, 1 leu întrebarea. Că cam aÅŸa e ÅŸi la registrul comerțului. Din nefericire, pentru mine ÅŸi pentru tantile acelea drăguțe dar care fac parte din sistem, mă plictiseam cât am aÅŸteptat procesarea actelor. Åži m-am uitat printre chitanțele primite. Ghiciți ce scrie pe una dintre ele:

ândrumare completare corectă alte cereri: 3,40 + 0,65 TVA. Adică 4.05 lei

You, bad motherfuckers! Adică „aici treceți numele, aici denumirea firmei, aici obiectul de activitate” costă 4.05 lei? Nu că ar fi o sumă. Dar ca principiu, dă-o-n cacat de treabă, asta e chiar o taxă imbecilă. Azi mâine o să ceară bani pentru cei de la coadă care consumă oxigenul destinat doar angajaților. CerÅŸeală curată.

Foto

6 Comments