The heart of the Alps. My heart

2015 a început excelent, dudes and dudettes. Cu un nou trip în #Auskia, o țară care a început să existe în imaginația unui grup mult prea mișto pentru a se rezuma doar la coclaurii propriei țări.

Auskia – țara shot-ului bine băut.

Povestea pe scurt e următoarea: un grup de bloggeri, oameni de online, pasionați de imagine și fotografie, adunați la un loc și aruncați pe o pârtie. Pe 3500 de kilometri de pârtie, mai exact, în inima Alpilor, Tirolul. Știi cum îți vin gândurile de a te așeza la casa ta când îți apar copiii în viață și visezi la o căbănuță frumoasă la poalele munților, niște iarbă, niște aer curat, niște liniște, un cățel și două mâțe și chill pentru câți ani or mai fi? Gândurile mele aicea s-au oprit. Am vrut și anul trecut, anul ăsta vreau cu atât mai mult. Și, poate, la un moment dat, o să-mi iau curajul în dinți și o să fac pasul ăsta. M-aș muta în Austria. E cea mai aproape de perfecțiune țară pe care am văzut-o. Sigur, zonele de ski contează nespus, m-aș da ani întregi pe pârtiile alea fără să mă plictisesc într-o secundă. Dar curățenia, ordinea, amabilitatea oamenilor, sistemele perfect funcționale, modul în care vezi la fiecare pas că cineva a gândit absolut tot ce vezi în jur îți dau o stare de confort pe care încă n-am mai trăit-o.

Dar suficient despre melancolia post-#Auskia. Am un an de zile în față în care să visez la următoarea rundă :). Am ajuns în Austria cu o combinație perfectă pentru niște #boșși. Avion Lufthansa București – Munchen, BMW X4 Xdrive pentru Munchen – Solden. Aici fac o paranteză. Eu sunt foarte mândru și mulțumit de Fordul Mondeo SW pe care îl conduc. Încap în el doi copii, doi câini, doi adulți, un porc și o vacă în portbagaj iar porcul nu e musai să fie tranșat. E mașina de care m-am atașat cel mai mult din colecția de până acum. După 7 zile în X4 am realizat că dețin cu onor un și anume coteț. Zici că am venit de la București într-o Dacie. Mi se părea că toate scârțâiau și schelălăiau. Anyway, mi-a părut un pic rău că am ajuns în Solden în două ore. Aș mai fi condus măcar încă 2-3 ore bijuteria cu pricina.

Anul trecut, în a doua zi de ski în Solden mi-am pus în cap să testez cât de rapid sunt pe pârtie. M-am împrăștiat de m-a trăznit la 92 la oră. Dar mi-am setat măcar o limită. Pe care, de data asta fără să cad, am depășit-o, și nu o dată.

ski

Semn că am fost foarte atent la indicațiile ghizilor noștri. Care după șapte ani de schiat m-au învățat în sfârșit să schiez. Mi-am corectat poziția corpului, înclinație, apropierea picioarelor, pe scurt, am șanse să devin un schior bunicel în viitorul apropiat. După cum se vede și din infograficul nostru, sunt maxim îndrăgostit de Obergurgl. Mi se pare cea mai mișto zonă de schiat brut. Mai puțin aglomerată decât Soldenul, cu pârtii mai înguste dar mai bine preparate pentru că soarele răsare din spatele piscurilor și începe să bată pe pârtie cândva după ora 12. Adică trei-patru ore de zăpadă tare ca piatra, cum îmi place mie. Prin asta să nu vă închipuiți că Solden ar fi nașpa. E ca și cum ai încerca să compari Jagermeisterul cu B52-ul :).

Câteva info utile pentru cei care vor să calce pe urmele auskienilor în descoperirea celor mai bune pârtii din lume:

Tirolul are mai mult de 100 de zone schiabile care includ 5 resorturi unde se schiază pe ghețar. Adică zăpada lu` mă-sa și tac-su. Se schiază în condiții excelente între septembrie și iunie iar în Hintertux aproape tot anul. Până în acest moment sunt peste 300 de milioane de euro investiți în infrastructură, în instalații de transport, de producere a zăpezii și alte facilități. 300 de milioane de euro!

Aveți o grămadă de zboruri spre Munchen, din București, Cluj, Sibiu și Timișoara. Lufthansa e opțiunea nr. 1. Cel mai convenabil transport Munchen-Tirol îl găsiți la Four Seasons Travel. Skipass-ul pe zi costă 35 de euro la Hochotz, 46 de euro la Obergurgl și 49.50 în Solden. Centre de închirieri găsești la tot pasul iar cea mai mare problemă a zilei va fi că nu știi la care restaurant de pe pârtie să te oprești. Despre asta în episodul următor când vom discuta despre cum se mânâncă, cum se spa, dar mai ales cum se bea în #Auskia. Țara shot-ului bine băut. Până atunci, Tirol are un site special pentru clienții din România. În limba noastră maternă. Iar mai jos vă las primele două episoade din aventura #Auskia crew. Am râs. Moamă ce-am mai râs.

*Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul landului Tirol și susținut de Austria.infoLufthansaBMWIntersport & OTP Bank. Powered by BURN. #auskia, #lovetirol, #tirol, #lufthansa, #bmw, #otpdirekt, #burn

Photo 19.01.2015, 13 13 22 Photo 19.01.2015, 13 13 29 Photo 20.01.2015, 09 35 08 Photo 18.01.2015, 09 24 37

 


 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *