Le Delta du Danube

E un loc de care te îndrăgosteÅŸti foarte uÅŸor. Nici n-ai avea ce să nu îți placă. E de pe altă planetă, din altă lume, din alte timpuri. Uici iz good dacă ne uităm împrejur.
Sfântul Gheorghe cel îndepărtat trece printr-un face lift. Care probabil va afecta viața satului care trăieÅŸte ca picătura chinezească. Au început să apară pensiuni, drept, cu bun gust, nimic chicios. Tocmai se construia Centrul de informare pentru TuriÅŸti. Existau tot două birturi dintre care unul non-stop, a mai răsărit un magazin ÅŸi o clătitărie care niciodată nu avea clătite. Azi n-aveau lapte, mâine făină ÅŸi tot aÅŸa. Din 7 zile am prins clătite o singură dată ÅŸi atunci tot cu programare.
Pe de alta parte, campingul care ne-a cucerit pe toți anul trecut ne-a cam deziluzionat în săptămâna asta. Dacă stau bine să mă gândesc, poate ÅŸi din vina noastră. Trebuia să ne gândim că suntem la Românica ÅŸi că în extrasezon li se fâlfâie despre turiÅŸti. Că am prins exact zilele de schimbare. ân prima zi am mâncat hamsii reci ÅŸi ciorbă de ciocănele tăiată, în ultima zi am mâncat niÅŸte grătare delicioase. Deh, începuse sezonul. E chiar funny să îi vezi cum se pregătesc, cum instalează grătarul pentru avalanÅŸa care va să vină ÅŸi tu ronțăi ceva răcituri aruncate într-o farfurie.
Cu asta încheiem porția de critici, că iară se supără Irina :D. Foarte important. De data asta am prins peÅŸte. Că m-am făcut de căcat destul anul trecut fiind singurul pescar ce a călcat vreodată în Deltă ÅŸi la care nu-i mirosea mâna a peÅŸte. AÅŸa că anul ăsta i-am rupt în gură. No, stați liniÅŸtiți, că nu m-a tras vreun somn în apă, nici n-am sărit după o ÅŸtiucă. Mă bălăceam pe un canal al Dunării pentru că… m-am plictisit de atâta peÅŸte. Åži apa era aÅŸa de caldă ÅŸi de îmbiătoare. Cred că poți merge ÅŸi în octombrie la Sfântu ÅŸi apa e tot atât de caldă.
Sfântu Gheorghe e nemaipomenit. Chiar ÅŸi Delfinul, cu toate criticile de rigoare. Dar vă sfătuiesc să nu mergeți. O să vă mânânce țânțarii, o să vi se facă rău de la baligile din drum, o să vă intre nisip în ochi. E, pe cine mint. E perfect la Sfântu. Da nu mai ziceți la nimeni, că de aia e aÅŸa fain.

P.S. Poza de Banderas ud ÅŸi cu burtă e făcută de Popesc. Ä‚sta are ceva gânduri absconse, fac pariu.
P.P.S. Ascultați pe site-ul Delfinului marea la Sfântu Gheorghe. E pe bune, pe bune, chiar si cand e lume pe plajă.
P.P.P.S. Când v-am spus de Corinoasa că scrie bine nu m-ați crezut. Ia vedeți…

3 Comments