Caut un cine?

Da, și mai avem o revoluție. E luni, s-a început lucrul, afară e cam friguleț, bate crivățu (nu crivățu ăla, el nu bate decât cu vorba). O să bată și deseară prin piețele pline ieri de protestatari. Huliganii sunt mulțumiți că au spart trei capete de jandarmi, pensionarii sunt mulțumiți că o să le crească pensia, șoferii sunt în culmea fericirii că se renunță la taxa auto. Și mai rămâne Calafat. Omul care numai că nu i-a rugat pe oameni să nu îl târască în porcăria asta. Oameni care l-au solidarizat cu forța. Și-mi pare chiar tare rău de cei care au ieșit în stradă cu sufletul și care chiar cred în ceea ce scandează. Rezumând:

  • Mi-a plăcut la culme modul în care administrația prezidențială a gestionat aceste două zile de proteste mai serioase. S-au ascuns ca niște șoareci sodomizați de o pisică, lingându-și rănile în fața televizorului. „Coaiele” pe care Băsescu le-a tot fluturat de-a lungul celor două mandate s-au dovedit de fapt niște ofilite stafide.
  • Mi-a plăcut la culme curcubeul de protestatari. Adunați din toate păturile sociale, de la huliganii galeriilor de fotbal veniți doar să se bată cu jandarmii, la telespectatori oteviști convinși de guru-ul lor spiritual că în două zile Băsescu o să fie la Bellu, la pensionari care habar n-aveau despre ce e vorba în propoziție, la remuscerni în căutarea procentelor care să îl sară peste 1%. Oameni unul și unul. De admirat doar pentru că au îndurat frigul.
  • Mi-au plăcut la culme televiziunile de știri, Antena 3 cu precădere. A fost momentul în care anteniștii au jubilat, momentul în care eforturile lor de ani de zile s-au concretizat într-un scandal plin de sânge. Asta au căutat ani de zile, la un moment dat, asta au și realizat. Să fie mândri de momentul lor de glorie. Felicit regizorii Antenei 3, și nu mă refer la cei de platou, cei care au regizat intrările în direct. Cum au găsit ei bannerul electoral cu Băsescu și PD-L pe care să îl calce protestatarii în picioare taman când reporterizda intra în direct.
  • Mi-au plăcut la culme politicienii de opoziție. Au simulat atașamentul pentru popor mai bine decât simulează o femeie orgasmul. Mai lipsea puțin și plângeau de dragul poporului dacă asta n-ar fi fost brand băsescian. Nota 10 pentru cum ați știut să manipulați poporul. âncă puțin și o să ajung să cred că vă pricepeți la asta mai bine ca Băsescu. Și ce dacă șacalii Antonescu și Ponta au sânge în colțul gurii? Ce-ați fi vrut să învețe de la Iliescu altceva decât ascensiunea peste cadavre?

Nu mă mai lălăi. Dar vă dau niște texte mai mult decât elocvente. Alin Bratu despre de ce în acest război Arafat ar fi trebuit să fie singur, Dan Andronic, unul dintre cei mai hârșâiți români în luptele politice, despre intoxicări și un rezumat pe puncte de la Moshe&Mordechai. ânchideți televizorul, judecați un pic la rece și trageți concluzia.

Dar, de dragul discuției și argumentării. Am scăpat de Băsescu și de PD-L, asta a devenit deja foarte clar. Vă rog frumos să-mi spuneți cine vine după PD-L? Cine să îi ia locul lui Boc, cine să îi ia locul lui Băsescu? Chiar îmi doresc cât mai multe sugestii. Presupun că se subînțelege nu Ponta, nu Antonescu. Caut un cine capabil să conducă o țară. Nu jegurile astea două. Foto

10 Comments