Yo, Brylu`s burgers

burgeri 3Că veni vorba de McDonalds ÅŸi de „promisiunea” pe care mi-a smuls-o Adeloasa, cum să procedez ca să împac ÅŸi capra ÅŸi varza. Că n-o să meargă kinderu la ÅŸcoală ÅŸi să fie de râsu curcilor, că nu ÅŸtie ce-i cela hamburger sau chizburger, aÅŸa că m-am apucat să compilez prin bucătărie una alta, ca să fiu pregătit pentru momentul în care va trebui să iau atitudine, nu? Acu, fie vorba între noi, am mai încercat io acu ceva vreme o rețetă de hamburgeri, dar cu amestec de carne tocată ÅŸi a ieÅŸit cam gras. Prea gras.
Prin urmare, profitând de faptul că muierea cerceta ieri Real-ul, am rugat-o cât de respectuos am putut, că de nu mă trage de păr, să îmi cumpere o juma de kil de carne tocată de vită ÅŸi niÅŸte chifle. Am trântit de perete uÅŸa frigiderului ÅŸi am ales cea mai faină bucată de bacon afumat, care nu lipseÅŸte niciodată din frijider, am dat cep la o ceapă, am ÅŸmanglit din proviziile nevestei niÅŸte felii de brânză topită ÅŸi am dat atacul la rezerva de brânză mucegăită pe care o mai aveam în casă. Mi-am adus aminte de brânză că citisem rețeta de hamburgeri pe blogul lui Teo.
No aÅŸe. Am amestecat bine carnea tocată cu niÅŸte condiment barbecue, sare, piper, ÅŸi un deget de vegeta. După care am pleznit-o în palmă până am rotunjit-o bine, bine. Am tăiat mărunt brânza mucegăită, am pus-o pe o felie de carne tocată, am acoperit-o cu alta ÅŸi le-am lipit bine pe la margini să nu se scurgă. Evident, pentru muher am făcut felie simplă, că a citit în nush ce carte de gravidoase că n-are voie brânză mucegăită.
Tăt maglavaisul zboară într-o tigaie teflonată, fără pic de ulei, ca să nu lase zamă ÅŸi să fie grețos. Pentru ÅŸi mai multă siguranță culinară, am prăjit ÅŸi chiflele lângă burgeri, ca să absoarbă din grăsime. Se întorc o singură dată, deci urmăriți-i cu atenție, nici să nu se ardă nici să nu fie nefăcuți. Când i-am întors, am pus lângă ÅŸi baconul tăiat felii subțiri ÅŸi l-am lăsat până a prins crustă. Crispy, că ăsta e cuvântul la modă în culinăreală. Când or fost gata, m-am apucat de clădit turnul. Ca să nu vă scape hamburgerul din gură sau să cadă din el toate cele, asamblați-l în felul următor. Ceapa vine direct pe chiflă. Peste, felia de brânză topită. Pe ea, ketchup cât credeți de cuvință. ânfigeți în ketchup feliile de cripsy bacon ÅŸi peste puneți burgerul. MuÅŸcați cu grijă, că primul mi-a zburat din mâini de zici că era dat cu cremă. NiÅŸte bere ar fi nemaipomenită lângă, ocazie cu care am desfăcut ÅŸi sticla de Paulaner pe care o păstram cu sfințenie în frigider. După care două ore m-am uitat în tavan, cu chipul omului sătul ÅŸi mulțumit. Să aveți poftă.

4 Comments