Sa curga berea

2011. se naște parcul de distracții CibinFest. În apropierea bazei Pompierul, cel mai mare parc de distracții în aer liber din România. Cool! But not cool enough.

2012. Cel mai mare parc de distracții în aer liber din România se mută în centrul orașului, într-unul dintre cele mai cunoscute spații urbane din țară și din Europa, Piața Mare. Emoții mari, așteptări pe măsură. Luând în considerare că toate ringhișpilurile, ciocanele și roțile imense consumă curent cam cât o fabrică, vă dați seama câte kilograme au slăbit organizatorii până au pus la punct toată șandramaua. Și printre toate nebuniile astea, un cort imens care avea să schimbe total fața evenimentului. Dintr-un parc de distracții, fie el chiar și cel mai mare din România, CibinFest s-a transformat într-un eveniment complet deosebit, diferit de toate celelalte festivaluri ale berii pe care le-am văzut în țară. Atmosfera e aproape imposibil de descris, atât de mișto este. Mâncarea, berea, Spatzen 2000 – formația autentică de Oktoberfest, combinate dau un eveniment superdistractiv. Ți-e mai mare dragul să te îmbeți în cortul din Piața Mare, indiferent că e 12 la amiază sau 11 seara.

2013. Cortul s-a mărit considerabil. Spatzen 2000 au primit ajutoare, pe Desperados. Butoaiele sunt puse la rece, cârnații scoși din frigider, ciolanele de porc puse la marinat, mașinăriile sunt pe drum. Vă arăt o singură poză și ziceți voi cam cum arată. Și cam cât de mișto poate fi.

Și pentru că singurul lucru nasol când bei este să bei singur, am aliniat pentru ediția din acest an următorul line-up de degustători oficiali ai celei mai delicioase licori din lume.

Direct din… nimeni n-ar putea spune exact de unde având în vedere Prin Transilvania – unul dintre foarte puținii seniori ai internetului românesc, om mare la sfat și la stat, cu câteva mii de beri la activ, distinsul Andrei Crivăț

Direct din Maramureș – via București, via Brandu lu`Chinezu – cel mai mare fan declarat al paharului cu guler, singurul proprietar de blogdebere din țara asta, descendent din împărații Ming, domnul Cristian China-Birta.

Direct din Shire, cu problema unicului inel rezolvată dar cu multe întrebări ce încă nu au răspuns, cel mai mic, mai vajnic și mai ambițios consumator de bere, mirobolantul DeCe… Teve DeCe, Răzvan Dragoș

Brăila, leagăn al civilizației bahice românești ni-l oferă timp de patru zile pe inegalabilul, sexosul, magnificul rocker, Andrei Cismaru, intelectual de marcă, cu cel puțin 100 de etichete diferite citite la viața lui.

Nițel mai sus, cu suficiente beri băute la viața lui încât să fie client Gold în orice crâșmă din țara asta, Bulgaria și jumătate din republica Moldova, domnul Sorin Grumăzescu va conduce niște sute bune ca să ni se alăture.

Ultimul, dar nicidecum cel din urmă, poate cel mai obsedat de bere dintre băutorii de bere din țara băutorilor de bere aflată pe continentul băutorilor de bere, omul care ar putea să ducă primul dozator pe lună sau pe Marte, inegalabilul Laurențiu „în afară de CibinFest unde mai bem” Balaban, primul și cel dintâi orădean al țării.

Suntem 7. Precum samuraii sau magnificii. Promitem să bem și să ne distrăm doar în multiplu de 7. Adică nu 10 beri. Ori 7 ori 14 ori 21. Și ce producem, adică trolling la maxim, glume încă neglumite, o să expunem pe Facebook și pe Twitter pe #cibinfest

CibinFest este un eveniment organizat de Fundaţia Austria Pro România şi A1 Events, cu sprijinulUrsusPepsi şi Ibis Hotel.

Tags:
3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *