Explozia de dimineata

Sâmbătă dimineață. Orele 11:00. Teatrul de război, bucătăria familiei. Actori: Simona + Cătă, Brylu ÅŸi parțial Å¢ica ÅŸi Tănase. Obiectul de distrugere în masă: cuptorul cu microunde. Muniție: unt de fabricație autohtonă. Să înceapă războiul.

Doamna, mama Cătălinei ÅŸi nevasta subsemnatului perpelea neÅŸte ochi de ouă în tigaie. ToarÅŸu bărbacsu se îndeletnicea cu cuțitat neÅŸte mezele, roÅŸioare, o tzâră de brânzică, pituță, un mic dejun frugal, din ăla să te țină două zile cu stomacul plin. Afară ciripeau păsărelele. CățeluÅŸii se întindeau la soare, nimic nu prevestea furtuna ce va urma. Dintr-o dată, întreaga armonie a dispărut. Pentru o clipă, o tăcere apăsătoare s-a lăsat peste această scenă idilică. Parcă întreg Universul presimțea nenorocirea…Când buuuum. O explozie cutremurătoare a zguduit din temelii liniÅŸtea unei sâmbete dimineața. Viața a înlemnit pentru o secundă, bubuitura a întrerupt armonia. Explodase untul în cuptorul cu microunde. Am aÅŸteptat câteva secunde să scadă pulsul. Am liniÅŸtit nevasta, cățeii. Am deschis cu teamă uÅŸa cuptorului. Pe pereți, asta

untInițial, am crezut că muierea a descoperit o rețetă nouă de făcut ouăle terci, bătute până la moarte ÅŸi apoi schingiuite într-o căldură ucigătoare. Dar nu, era doar o metodă de a înmuia un pic untul înainte de a-l întinde pe pâine. AÅŸ zice că l-a înmuiat suficient, nu?

7 Comments