Cu Betmenii la Paltinis

No na, că tot ajunsăi să scutur un pic zăpada ÅŸi prin PăltiniÅŸ. Luat de dimineață cei doi Betmeni, aÅŸteptat după unul dintre ei pân ÅŸi-a făcut loc în stomac de-o bere, ălălaltu, surprinzător – gata la timp ÅŸi hopÅŸa pe pârtie la PăltiniÅŸ. Foarte inteligentă decizie de-a merge în timpul săptămânii. De-abia dacă eram vreo 20 de oameni până să se inunde telescaunul de picii de la ÅŸcoala de schi. Geniali copiii.
Bunele. Pârtia surprinzător de ok. O țârucă de gheață, aÅŸa cât să-ți dea niscaiva emoții ÅŸi să-i pună din când în când în cur pe Betmeni. Pe unul aproape că l-am prins pe cameră căzând. Cum ningea, către final se acoperise ÅŸi gheața ÅŸi se schia nemaipomenit de bine. Prețul la telescaun a rămas acelaÅŸi, adică tot 6 lei. E trecut la bune pentru că măcar n-a fost majorat. Ä‚ăăăă, să mă mai gândesc, nope. Cam atâtea bune. ân rest…
Relele. AÅŸ începe cu taxa de piÅŸare, aÅŸa, mai pe româneÅŸte. Adicătelea, ristorantul cu sandwichuri de sub telescaun vinde bere, suc, apă, cafea ÅŸi ceai, toate la preț de Hilton. Să le bagi pe gât e bine. Când vine vorba să le piÅŸi, păi numa pe bani le poți piÅŸa. Gogoloațele de pe pârtie sunt semn bun că zăpada n-a văzut ratrak de ceva zile încoa. Nu că ar fi foarte deranjant, dar pentru un începător nu e foarte simplu să le ocoleÅŸti. Nenii ÅŸi tantile de la telescaun. De-un mojicism nemaipomenit, nu ne-au scos din lătrături ÅŸi răsteli. Că deh, ne făceau un serviciu urnind telescaunul din loc ca să avem noi ce plăti pentru o tură de schiat. Hai să nu-mi fac sânge rău că apa vin nu se face oricât ÅŸi-ar bate lumea gura. Una peste alta, chiar vă recomand să mereți zilele astea la Pălti. Cu dopuri în urechi ar fi perfect.

7 Comments