Sunt mandru ca sunt roman

Știu că România de azi e un pahar mai mult gol decât plin. Suntem invadați de nesimțire, mitocănie și lipsă de bun simț. Dar tocmai așa a venit și ideea acestei campanii. O mișcare de rezistență împotriva a tot ce ni se pare greșit dar și a pesimismului. Pentru că ăsta e unul dintre motivele pentru care eu sunt mândru că sunt român, pentru că românul e din fire optimist. Optimist, săritor și întotdeauna dispus să dea o mână de ajutor. Vizitați-l pe Groparu, dintr-o lungă listă de exemple, și apoi găsiți-mi un blogger german care a izolat și tencuit o casă. Sunt mândru pentru că am o țară atât de frumoasă, de parcă e ruptă din rai. M-a șocat cât de frumos e peisajul pe autostrada de la Turda la Cluj. Stăteam și ne gândeam oare în ce țări am mai văzut ceva atât de frumos. Doar Croația și Austria ce se mai apropiau de ce vedeam în jur. România e de o frumusețe rară, trebuie doar să știi unde să cauți. Retezatul, Delta Dunării, Făgărașul, exemple sunt nenumărate, iar locurile deosebite sunt populate și cu oameni deosebiți. Sunt mândru de oamenii din jurul meu. Pentru că eu nu cunosc cocalari, nu cunosc pițipoance sau manelari. Pentru mine nu există această latură nefastă a societății românești. âi ignor, nu le acord niciun gram de importanță. Importanți pentru mine sunt oamenii cu care leg o relație, anturajul, cum se denumește el științific. Și am trăit destul și prin străinătate ca să știu că oameni ca acasă nu găsesc. Sunt mândru de istoria României, de tatăl meu și de rădăcinile pe care le-a insuflat în mine și rând pe rând în oamenii din jurul lui. Sunt mândru, pentru că România nu a fost întotdeauna a cincea roată la căruță, chiar dacă acum așa pare. Iar mișcarea asta de rezistență nu poate clinti munții decât prin optimism, prin mesaje pozitive și prin atenție acordată doar lucrurilor care merită. Știți care e cea mai mare lovitură pentru un om lipsit de valoare? Ignoranța. Și sunt mândru că sunt român pentru că am de unde alege când vine vorba de oameni de calitate.

Campania este derulată de Organizația Națională a Bloggerilor, recent constituită la Sibiu, cu sprijinul Printcenter.ro și Smartgifts.ro care au tipărit sutele de autocolante ce vor fi împărțite azi sibienilor pentru a insufla și în ei mândria că sunt români.

Au mai scris despre asta: Croconews, Razvan, Maria, Camiku, Scorpia Urbana, Eliza, Neo, Daninho, Monica, Ada, Miruna, Vladimir, Gigel, Pancu, direct din Spania, Felix, Tudor, Nosfer.

7 Comments