Ce-am invatat zilele acestea?

… că presa centrală este complet neprofesionistă ÅŸi axată exclusiv pe scandal ÅŸi rating. Altfel nu se poate explica incredibila emisiune a Realității de aseară, când deÅŸi l-au avut pe Johannis, omul momentului, la îndemână, au preferat să îi lase să vorbească pe aceiaÅŸi banali Fenechiu ÅŸi Berceanu, fără să scoată nimic deosebit de la Johannis.

… că Ion Cristoiu a luat-o complet pe ulei. Când mă pregăteam să îl felicit pentru că a renunțat la patetica sa colaborare cu Antenele ÅŸi la securisto-dolarii lui Voiculescu a dat-o de gard cu marino-dolarii lui Băsescu, dovedind că nu poate renunța la statutul de slugă a cuiva, indiferent cine este acela. La valoarea sa trecută de gazetar ar fi putut măcar să ÅŸtie cum îi cheamă pe Hurezeanu ÅŸi pe Johannis, să nu-i pocească în Hurezean ÅŸi Johanes, că nici lui nu i-a spus nimeni Cristoi

… că ceea ce vedem noi la televizor este o înscenare continuă, un joc făcut din umbră, menită să ne arunce pe toți într-o permanentă stare de incertitudine. Că în spatele acestui văl este întotdeauna cineva care manipulează mințile românilor.

… că nimeni nu se pricepe mai bine decât Băsescu în a manipula atât masele, prostimea, cât ÅŸi agerimea politicienilor români, care-s lemn Tănase, ca să folosesc o expresie din popor. Fascinant studiu de caz, preÅŸedintele nostru, pentru cei în stare să nu se lase cuprinÅŸi de acest val. Trebuie înjurat, dar trebuie ÅŸi admirat. E cel mai bun nu pentru că e bun ci pentru că ceilalți sunt jalnici.

… că nimeni nu se aÅŸtepta ca Antonescu să fie atât de abil încât să dea o lovitură de imagine senzațională tuturor, prieteni sau duÅŸmani

… că Iliescu e un geniu. Nu degeaba l-a poreclit pe Geoană „prostănac”

… că Johannis este unul dintre fooooarte puținii politicieni în stare să farmece o națiune întreagă, să convingă prin prezență ÅŸi prestanță, să fie un adevărat competitor pentru Băsescu, deÅŸi încă nu a venit momentul să o arate. Pe față. Că, în realitate, sunt convins că Băsescu simte amenințarea. Altfel nu s-ar fi deranjat să îl sune înainte de anunț ÅŸi să promită că vine la Sibiu. Băse ÅŸtie că e mai bine să ții duÅŸmanii aproape.

2 Comments