Sadica placere de a jigni

âmi displac profund oamenii care își dau aere de superioritate. Și îi detest de-a dreptul în momentul în care jignesc alte persoane, pe considerentul superiorității. Că sunt nițel mai bogați, nițel mai deștepți, nițel mai slabi automat consideră că au căderea să emită tot felul de judecăți asupra celor care nu se încadrează în standardele lor. Niște beșiți obosiți cu figuri în cap, numai buni de luat la capace.

Nu suport chestia asta, da n-o suport deloc. Mă scoate din sărite cinismul și lipsa de considerație față de sentimentele celor din jur. Indiferent despre ce categorie inferioară vorbim. Că-s cerșetori sau supraponderali, cum urmează să susțină o anume fabuloasă. Am vrut să scriu textul ăsta și în urmă cu o săptămână, tot după Vocea României. Când, la fel ca și acum două seri, o grămadă de superiori aruncau vorbe grele și de-an pulea. M-au enervat în special comentariile la adresa greutății corporale a fetelor. De parcă ar fi un concurs de frumusețe și nu unul muzical. Chiar nu înțeleg faza asta. Dacă ești gras, anorexic, englez sau țigan e ilegal să ai o voce minunată sau să participi la un concurs? Da, știu, în realitate sunt grași, anorexici, țigani sau englezi, dar asta nu îi face cu nimic mai prejos decât oricare dintre noi. Atunci n-am zis nimic. Ultima dată însă nu m-am mai putut abține. Ce e prea mult e prea mult.

Domnișoara e rapidistă, sarcastică și fabuloasă. A uitat să treacă în descriere că e și foarte superioară, dacă mi se permite. Potrivit materiei cenușii ce o ascunde sub bucle gras = handicapat. Și, mai mult decât atât, ar trebui marginalizat. Sau, cel puțin, asta am înțeles eu din ce îmi reproșa, că promovez grasele. Până de curând mi se părea că privitul la televizor e cea mai simplă chestie posibilă. Pare-se că e ceva mai complicat decât atât. E destul de dificil să și înțelegi ceea ce privești. Și e imposibil să nu emiți prejudecăți din stratosfera în care te situezi. Asta e, unii utilizatori de internet sunt de-a dreptul idioți. De cele mai multe ori li se înghite asta, uneori însă nu. M-am săturat de românismele astea stupide. Mai ales când văd exemple ca ăsta, ăsta sau ăsta.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *