Astazi incep inscrierile la Romaniacs 2016

Un prolog teribil de dificil în plin centrul Sibiului, în fața a zeci de mii de spectatori. Patru zile prin munții Carpați, stânci, râuri tumultoase, cățărări imposibile și coborâri amețitoare. Este Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu de hard enduro din lume.

DAY 3_Sebastian Marcovici_0106

Înscrierile pentru ediția din anul 2016 vor începe în data de 3 noiembrie, la ora 10 fix. Concurenții vor avea la dispoziție patru clase, diferite între ele prin gradul de dificultate al traseului. Clasa Iron este destinată celor mai puțin experimentați motocicliști de hard-enduro, fiind clasa cu traseul cel mai accesibil. Clasa Bronze este ceva mai apropiată de Iron decât de cele superioare, traseul fiind însă ceva mai dificil. Clasa Iron este pasul spre excelență, fiind destinată riderilor experimentați, în stare să dea piept cu surprizele pregătite de echipa care „desenează” în fiecare an traseele celui mai dificil raliu de hard enduro din lume. Ultima clasă, clasa Gold, se adresează doar motocicliștilor profesioniști, traseul fiind infinit mai greu decât în clasa Silver. Este clasa unde are loc adevăratul spectacol, unde limitele sunt împinse la maximum și doar cei mai duri rezistă. În 2015, traseul clasei Gold în cele patru zile de offroad a numărat aproape 600 de kilometri în condiții extreme iar la start s-au prezentat rideri din 37 de țări. „Ne așteptăm la același rezultat ca și anul trecut, ca într-o foarte scurtă perioadă de timp evenimentul să fie sold-out. Interesul pentru această cursă a crescut enorm în ultimii ani. Să termini cel mai dur raliu de hard enduro din lume a ajuns un titlu de glorie pentru orice împătimit al motociclismului off-road și toată lumea își dorește să ia startul la Red Bull Romaniacs”, spune Martin Freinademetz, organizatorul raliului.

Selectarea riderilor se face în ordinea înscrierii. „Așteptăm la linia de start cât mai mulți sportivi români. În ultimii ani românii au făcut progrese enorme, au început să devină din ce în ce mai buni și sunt convins că vor putea face clasă cu brio traseului pregătit pentru anul următor”, mai spune Martin Freinademetz. Nu mai puțin de 17 rideri români au luat startul la ediția din 2015, cel mai cunoscut dintre ei fiind Emanuel Gyenes, singurul rider ce a participat la toate edițiile Red Bull Romaniacs. De altfel, cel mai dur raliu de hard-enduro din lume păstrează locuri pe lista de înscrieri special pentru sportivii români, pentru a impulsiona participarea acestora în competiția mondială de hard-enduro. Este de așteptat ca toate locurile disponibile să fie ocupate încă din primele ore ale procesului de înscriere.

Red Bull Romaniacs este un important vector economic pentru orașul Sibiu. Sutele de motocicliști veniți din toate colțurile lumii sunt însoțiți de mii de fani veniți să asiste la acest spectacol total în munții Carpați. Rezervări de hotel, închirieri auto, oportunități de locuri de muncă pentru tinerii din Sibiu și multe restaurante umplute până la refuz sunt doar câteva dintre aspectele economice ale orașului care simt o creștere importantă în timpul raliului de hard-enduro.

De asemenea, Red Bull Romaniacs este unul dintre cele mai bine mediatizate evenimente sportive din lume, ducând numele Sibiului în toate colțurile planetei. Știrile și materialele mai scurte sau mai ample produse de echipa Red Bull Romaniacs au fost difuzate pe toate continentele însumând peste 1200 de ore de transmisie tv, Deutsche Welle, care transmite în 195 de țări, Euronews, în 155 sau CCTV în 202 țări fiind doar câteva dintre numele importante din media mondială care au prezentat raliul din Carpați. Cunoscutul canal TV american NBC a avut mai multe echipe pe parcursul Romaniacs 2015 care au acoperit evenimentul în totalitate.

Red Bull Romaniacs a apărut în anul 2004, la ideea lui Martin Freinademetz, ajungând în cel mai scurt timp o cursă reprezentativă la nivel mondial și, în scurt timp, cel mai dur raliu de hard enduro din lume. Traseul este creat în fiecare an de o echipă complexă de sportivi profesioniști ceea ce face ca Romaniacs să își câștige renumele de cursă creată de rideri pentru rideri. Cyril Despres și Graham Jarvis sunt riderii cu cele mai multe titluri în cei 12 ani de Romaniacs. Ultima ediție a competiției a fost câștigată de britanicul Jonny Walker. Mai multe informatii pe www.redbullromaniacs.com

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *