E.On Gaz – maxima nesimtire

De câțiva ani e deja prea de tot. Paharul s-a umplut de mult și continuă să dea pe lângă, în fiecare zi câte un strop, câte un strop. Pe jos e baltă și mocirlă de la stropii ăștia căzuți de-a lungul ultimilor ani și încă nimeni nu face nimic. âncă.

Vorbim de E.On Gaz. Japițe mai mari n-o să găsiți, oricât ați căuta. Cea mai delăsătoare, miserupistă și incompetentă instituție din România asta, care, har Domnului, geme de instituții conduse de incompetenți. Dar ca ăștia de la gaz, mai nimeni. Nici măcar aia de la OSIPI. ân fiecare început de an, E.On primește lista de investiții a orașului Sibiu.

Domnilor, ne-am propus să asfaltăm următoarele străzi…

Răspunsul lor: ni se rupe

Investițiile curg, și în Sibiu, în momentul ăsta, chiar se lucrează din greu. Sunt zeci de străzi aflate în lucru, motiv și-așa suficient de nervi și draci pentru șoferi și pentru cei care locuiesc în zonă. Dar no, toată lumea suferă pentru că la un moment dat lucrările se vor încheia și mulțumirea va fi pe măsură. Se termină lucrarea, strada e ca în palmă. Nu trec nici măcar 24 de ore. Nici măcar 24 de ore și apar căcănarii de la gaz. Și dă-i și sparge. Iar în urma lor, oricât ar petici, rămân gropi și șanțuri. Peticele țin maxim o iarnă, după care s-au dus pe pluă. Și uite așa s-a mai dus dracu o investiție.

Liviu a încercat la Cluj. S-a făcut vâlvă, a ieșit ditai scandalul. Le-a intrat pe o ureche, le-a ieșit pe alta. La Sibiu, E.On a fost urecheat de zeci de ori, inclusiv de primar. Pentru că legea nu-i permite să le interzică săpăturile, a rămas doar urecheala. Răzvan vrea să îi dea acum în judecată. Foarte bine. Foarte bine. Sper din tot sufletul să câștige, să le ia banii și să dea tonul la zece, cincizeci, o sută, o mie de procese. Pentru că, dacă Răzvan câștigă, în secunda doi vor năvăli procesele pe bandă rulantă. Ca de fiecare dată, e nevoie de un deschizător de drumuri. Personal, aplaud decizia lui Răzvan dar cred că e nevoie de mai mult. De proteste mult mai vehemente. De mitinguri în fața sediului companiei, de scandal cât casa. E foarte probabil să li se rupă și de asta. ânsă soluția e foarte simplă. Concedierea directorilor de la Sibiu și Mureș, de unde se dă ora exactă, și angajarea unor oameni competenți. Dacă va exista în instituția asta vreun om competent, ceea ce mă îndoiesc.

3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *