Cand strici un lucru bun

Știu că presa scrisă moare din acest motiv și că ar trebui să fiu unul care să sprijine cu umila contribuție de 2-3 lei pe zi ziarele pe print dar, sincer, n-am mai citit un ziar pe hârtie în afară de Turnul Sfatului de mai bine de un an. Că în Sibiu majoritatea chioșcurilor au dispărut, că nu am timp să caut un chioșc ca să le cumpăr, că nici nu prea ai ce citi într-un singur ziar. Ca să poți obține informații clare trebuie neapărat să cumperi mai multe.

Pe online le citesc rar spre foarte rar. Pentru că atunci când mă pun la calculator deobicei mă pun pentru că am treabă. Și n-am vreme de frunzărit gazetele, deși bookmarkul e plin de ediții online. Așa că mi-a rămas telefonul mobil. Citesc presa pe iPhone. Care au aplicații, le-am descărcat. Care nu, le citesc pe varianta de mobil. Care nu au variantă de mobil nu merită citite. Deci mi-am făcut propria mea selecție. Dintre toate aplicațiile, ai mai deșteaptă mi se pare cea de la Gândul. Când au un breaking important, primesc mesaj audio pe telefon. Prima dată m-am speriat, nu știam ce căcat se aude din geantă. Foarte mișto ideea, foarte fain pusă în practică. Până când ajungi la conținut. Până dai clickul. Gândul au luat-o prin ceapă rău de tot. Deja sar calul cu spamul pe bacalaureat iar, de multe ori, între titlul de breaking și text nu există nicio legătură. Cum a fost cel de ieri, de exemplu, când primesc mesajul că CCR a stabilit numărul exact de votanți la referendum iar textul era o culegere de citate din legi care nu îți oferea nicio informație concretă. Nici vorbă de vreo cifră, cum spunea titlul. Așa că, mi-am schimbat sistemul. Când vine breakingul de la Gândul îl ignor și intru pe Hotnews. Că dacă într-adevăr există o știre, acolo o găsesc.

Da, știu, Hotnews e publicație băsistă, scriu numa la comandă, sunt sclavii lui Udrea și bla-bla-bla. Nu vă mai obosiți să îmi explicați cu ce se mânâncă jurnalismul. Foto

3 Comments