Cura de bere

Cu postul ăsta, relația mea cu Chinezu va trece la următorul nivel. Că el e cel mai aprig susținător și consumator al acestei ambrozii numită bere. Ceea ce s-a petrecut weekendul trecut la Deva are un caracter regulat. Adică se petrece aproape de fiecare dată când sunt în apropierea lui Nunu și se numește cură de bere. Sau test-drive. Sau cum vreți să îi ziceți. Adică: fără să se aleagă un magazin special, se umple un coș cu beri, câte două din fiecare, după care se purcede la o degustare ce se întinde în noapte. Deobicei, intenția e să dăm și note berilor. De fiecare dată primesc note primele 3-4 beri după care sistemul de punctaj se duce pe apa sâmbetei și rămâne doar plăcerea de a savura. Dă-le dracu de note, hîc!

La ultima cură de bere am ales tăt ce era mai bun pe rafturile Realului din Deva. Mai puțin Silva neagră, aș fi vrut să o am în panoplie, dar n-am găsit la sticlă. Iar dozele îs pentru amatori. Așa că am ales următoarele: Hoegaarden, Budweiser, Paulaner blondă, Paulaner brună, Grolsch și Pilsner Urquell. 3 filtrate, 3 nefiltrate. Plus un 4-pack de Clausthaller ca să nu se simtă doamna exclusă din cercul beutorilor. Le-am beut pe categorii. Am deschis balul cu Grolsch, care a primit și cea mai mică notă, un 7 cu indulgență. Bere bună de beut în crâșme dar nu într-o asemenea companie. Budweiser m-a dezamăgit. Acceptabilă spre bună la degustare, foarte slabă comparată cu Urquell. 7.5 pentru Budweiser, 9 pentru Pilsner Urquell. De departe cea mai bună blondă de pe rafturile magazinelor.

La nefiltrate – categoria grea – a fost serios de lucru. Am deschis runda 1 cu Paulaner blondă. N-are sens să îi fac reclamă, știți bine ce-i poate capul. Băută cum trebuie, ia un 9 relaxat. Pentru ca Hoegaarden să îți placă trebuie să fi încercat multe beri la viața ta. Totuși, sub Paulaner, cu un 8.5. Câștigătoarea absolută din alăturare, Paulaner brună. Cea mai cea dintre nefiltrate, cea mai cea dintre toate berile beute în sara cu pricina.

De încheiere, două chestii. Prin ce magazine se poate lărgi un pic paleta asta de beri? Știți unde se găsesc și alte mărci, că pe astea le-am răsîncercat. Și doi, dacă vreunul zice ceva de Terapia, își ia spam, ban și vin cu doi ucrainieni cu o Volgă neagră peste el. Până n-o încerc să n-aud vreun comentariu!

12 Comments