Vreau să fiu bucătar profesionist

Dacă altfel nu merge să pun mâna pe sosurile Knorr, bag sama că va trebui să o fac și pe asta. Până să ajung la Turneul Bucătarilor, organizat de Unilever Food Solutions aveam impresia că știu una, două despre bucătărie. Că deh, la vremea lor au ieșit ceva minuni din mânuțele astea două și un wok. Dar când am participat la degustarea blind a sosurilor Knorr mi-am dat seama cât de puțin știu eu despre arta asta a bucătăritului.
DSC_9067 DSC_9063

 

 

 

 

Adică noh, să nu îți dai seama care e sosul făcut din ingrediente Knorr și care e ăl făcut din naturalețuri e o palmă cam grea dată orgoliului meu de bucătar. Ideea acestui turneu prin țară e următoarea. Bucătarii profesioniști au ocazia să participe la prezentări în cinci orașe ale țării, să vadă cum noile sosuri Knorr le-ar ușura munca. Pentru că ceea ce este foarte clar e că noile sosuri Knorr economisesc timp.
DSC_9061 DSC_9048

 

 

 

 

Iar ca gust, tocmai ce v-am spus mai sus. ân total, în cadrul acestei campanii, Knorr lansează 8 sosuri noi: fond de pește, sos de smântână cu verdețuri, sos de carne de pasăre, sos de ciuperci, sos rântaș alb, sos fin de brânză, bază pentru sos de friptură și sos de roșii.

Prin papilele mele au trecut ieri patru dintre ele, de ciuperci, de brâză, de friptură și cel pentru carnea de pasăre. Nu vreau să vă spun ce gust mișto au cele de ciuperci și de brânză că încep iar să le visez peste cartofii mei cu rozmarin și mă apucă din nou ulcerul.
DSC_9033 DSC_9029

 

 

 

 

Ceea ce nu e chiar atât de nice este că sosurile astea sunt făcute special pentru bucătarii profesioniști. Adică io nu le pot cumpăra de la magazin și mi-e cam ciudă. Dar am pus presiune în stânga și în dreapta, poate, poate primim și noi amatorii o șansă. Dacă sosurile astea ar apărea la liber, credeți-mă pe cuvânt, friptanele noastre tradiționale n-ar mai fi atât de seci și uscate. ântregul nostru stil de mâncare s-ar schimba dintr-unul obișnuit într-unul senzațional.