Nu suntem singuri

Când am văzut prima poză m-am râs. Cine drac crede în extratereștrii și în povești de astea de gura sobei? Primul instinct a fost să dau cu unghia pe poză, poate era o bucată de aluat. Apoi am căutat pe internet, unde, ca în mai toate celelalte, există două tabere, credincioșii și ateii. Cei care sunt ferm convinși că au dat de prezențe extraterestre, de obiecte zburătoare neidentificate și cei care ar putea băga mâna în foc că de fapt sunt iluzii optice create de te miri ce insecte imortalizate de aparatul foto sau camera video.
Sincer, nu mă situez în niciuna din tabere. Cu rods-i sau fără rods-i, viața mea-i aceiași. Până nu vin extratereștrii să dea o țuică n-am de ce să cred că există. Pe de altă parte, nu m-aș da nici în tabăra ateilor, celor care pun apariția acestor flying rods pe seama unor anomalii tehnice, pentru că tuturor explicațiilor le lipsește un element esențial, și anume, ce insecta lu pește zboară atât de repede, cu 1500 de kilometri pe oră.
Povestea e scurtă dar foarte interesantă. Acum șase ani, Nunu a făcut poza asta la cetatea Ardeu.

Dintr-un simplu search pe google s-a deschis cutia Pandorei. Experți jură cu mâna pe Vechiul Testament că sunt doar iluzii optice. Priviți explicațiile foto de aici. Parcă e cam mare diferența între zborul unei insecte prins în poză și un rod. Dar noh. Poza asta e surprinsă în California, la un freedive. Obiectul ăla din partea de jos a paginii e săritorul nostru din poveste. După care, la o filmare la Castelul Huniazilor, Nunu prinde și pe cameră un asemenea obiect zburător, care parcurge cam 10 metri în cinci frame-uri.Ce-o fi, până la urmă, nimeni nu poate pune degetul să spună cu exactitate. Cert este că ceva e. Logic e să înclini spre varianta iluziei optice, dacă găsește cineva insecta aia care zboară atât de repede. Până atunci, măcar trebuie să iei în considerare varianta că în imaginile astea e… ALTCEVA. Plus că o formă aproape identică a acestui obiect zburător apare pe plăcuța de la Tărtăria, veche de niște mii de ani, nu glumă.

One Comment