La tras cu arcul

AMT1Astăzi începe la Sibiu Archery Masters Trophy, primul eveniment al Federației Române de Tir cu Arcul organizat la Sibiu. Asta mulțumită clubului sportiv Vektor, care a deschis în urmă cu mai bine de o lună un poligon de tir cu arcul dar ÅŸi cu arme de airsoft în Sibiu, pe strada Treboniu Laurean, în curtea Bowling Saloon. Åži dacă tot suntem la capitolul premiere, nu cred că mai fi fost lansată o invitație asemănătoare, bloggerii sibieni sunt invitați cot la cot cu ziariÅŸtii din presa tradițională la toate evenimentele Archery Masters Trophy. Inclusiv la Open Class-ul care va începe peste două ore. Asta că tot urmează o dezbatere Fresh Ideas pe această temă, ziaristul tradițional vs. bloggerul modern. Prin urmare, dacă în următoarele două ore dați pe aici, să ÅŸtiți, sunteți aÅŸteptați la tir cu arcul. Åži pentru că mă grăbesc încolo, vă copypeistuiesc comunicatul de presă, dacă sunteți avizi de mai multe informații.

Clubul Vektor din Sibiu ÅŸi  Clubul Aktiv din BucureÅŸti, sub patronajul Federației Române de Tir cu Arcul organizează în premieră la Sibiu un eveniment dedicat arcaÅŸilor, un turneu al celor mai buni trăgători cu arcul din România.Archery Masters Trophy este ultimul eveniment competițional al acestui an al Federației Române de Tir cu Arcul. Evenimentul va avea loc în weekend la Sibiu, timp de trei zile, în poligonul Clubului Vektor, la Wild West Saloon, pe strada Treboniu Laurean, numerele 2-4.

Prima zi de concurs va începe cu un Open Class pentru reprezentanții mass-media. JurnaliÅŸtii vor învăța tainele acestui sport de la cei mai mari campioni ai României. Ulterior, vineri vor avea loc antrenamentul oficial și ședința tehnică. Rundele de calificări vor avea loc sâmbătă. Ultima zi de concurs este dedicată finalelor, unde cei mai buni dintre cei mai buni se vor lupta pentru marele trofeu al Archery Masters Trophy Sibiu. Competiția va fi arbitrată de domnul Victor Stănescu, arbitru internațional Federația Internațională de Tir cu Arcul și președintele Comisiei de Arbitrii ai Federației Române de Tir cu Arcul. Cei 42 de concurenți din 10 cluburi din țară vor fi împărțiți în trei divizii, recurve (tipul de arc ce se folosește la olimpiade), compound și arc tradițional. La Sibiu vor fi prezenți sportivi ai cluburilor din București, Suceava, Iași, Rădăuți, Aninoasa, Arad, Cluj, Râșnov și Timișoara. Fondul de premiere este oferit de sponsorul principal al Archery Masters Trophy, TransEuropa.

Concursul va fi transmis live la Bowling Saloon, situat lângă poligonul de concurs al Clubului Vektor. Regulamentele de concurs nu permit prezența publicului în poligonul de competiție.

Punctul de atracție pentru sibieni va fi însă, cu siguranță, Open Class-ul pentru public, care va avea loc duminică, după încheierea finalelor, la ora 13. ân grupe de câte cinci, sibienii doritori vor putea trage la țintă ÅŸi vor putea învăța de la cei mai experimentați arcaÅŸi profesioniÅŸti din România secretele acestui sport superb.

Deschis recent, Clubul Sportiv Vektor își propune să pună Sibiul pe harta internațională a concursurilor de tir cu arcul. Poligonul Wild West Saloon de pe strada Treboniu Laurean, numerele 2-4, oferă un spațiu adecvat atât pentru activitatea sportivă cât și pentru activități de recreere, tir cu arcul sau tir cu arme de airsoft.

Clubul Aktiv din BucureÅŸti este unul dintre cele mai importante cluburi de tir cu arcul din România. Clubul a fost înființat în anul 2002 și este unul dintre cluburile cu cele mai bune rezultate în această disciplină sportivă atât în concursurile naționale cât și în cele internaționale.