La NaituiÅŸ. "Concert"

Da, ÅŸtiu. Vroiați să veniți la concert la Nightwish. Părerea mea, n-ați pierdut nimic. Acu nu neapărat că paÅŸtacolul n-a fost unul fain. Pentru că a fost. N-am văzut copil care să nu aplaude între melodii, să se bucure ÅŸi să îÅŸi roage părinții să îl mai aducă. Åži, probabil, n-am avut io destule beri la bord ca să ignor ce se cânta pe scenă ÅŸi să zic la final moamăăă, ce rock îs ăÅŸtia.
La conțert a fost plin. Clar de tot, multă lume a venit special pentru Nightwish. Nu cred că a fost atât de multă lume vreodată la un concert din Artmania. Nightwish s-a înscris în linia deja clasică a festivalului, ca trupa de cap de afiÅŸ să fie una de kinderi ÅŸi pitzi. Vezi Him acu vreo doi ani, dacă bine îmi aduc aminte.
De când or chiert-o pe Tarja, Nightwish cam sucks. Noua lor pisi ÅŸtie să facă spectacol, ÅŸtie să se dea bine pe lângă colegii ei de scenă ÅŸi să converseze cu spectatorii. Dar, sincer, n-am venit la concert pentru conversație. Că găseam măcar 20j de roackerițe mult mai destupate la minte ca domniÅŸoara dacă vroiam să fac conversație. Am venit pentru muzichie miÅŸto, capitol la care, să zicem, nu stă prea bine. Adică no, piesele Nightwish sunt clar compuse pentru o soprană de calitate nu pentru o cântăreață de duzină. ân fine, să nu exagerăm cu criticile, că totuÅŸi, ne-am simțit destul de bine la conțert.
Nu la fel de bine s-a simțit nentu care stătea în fața mea. Un roacker trecut prin neÅŸte multe concerte la viața lui, cu tutun ÅŸi alcool la bord cât pentru 100 de oameni normali. Care, evident, îngurgitase neÅŸte beri ÅŸi îl suspectez că a lins ÅŸi neÅŸte pahare cu votcă înaintea concertului. No, vreo 15 minute numa mi-a povestit. M-a luat de dupe gât ÅŸi dăi. „Băăă, io am 25 de ani de rock. Io n-am ascultat aÅŸa ceva în viața mea. Ä‚ÅŸtia fac pleibeeec. Auzi la ei, cică ei cântă. Hă hă hă hă”. Degeaba am încercat să scap de el. Am prins un moment când s-a întors să povestească ÅŸi altcuiva ÅŸi m-am fofilat rapid. Gândind. Că omu, of cors beat fiind, parcă avea pe undeva dreptate. Åži de acilea, întreaga teorie cu Nightwish fără Tarja = Frank Sinatra fără Frank Sinatra.
Doo lucruri mi s-au părut geniale. Primul: au băgat la efecte pirotehnice de să le ia foc scena, părul ÅŸi chitările. Probabil ca să îți ia ochiul de la cântare. Åž-al doilea: finalul concertului. Ultimele cuvinte ale trupei pe scenă au fost „fuck me but thank you”. So, so, so true.
P.S. Dacă ați auzit la un moment dat, în scurtele momente de liniÅŸte, neÅŸte scandări Riff, Riff, Riff sau Metallicaaa, Metallicaaaa, Metallicaaaaa să ÅŸtiți că n-am fost io cu Traian. Alții. NeÅŸte ignoranți.

6 Comments