Ghid practic pentru schiorul din tine

Atenție! Acesta este un post pentru amatori.

ân primul rând, două posturi utile scrise acu ceva vreme: cum ne alegem schiurile și cum reglezi legăturile schiurilor. O să vă folosească și o să economisiți niște bănuți. Nu mulți, dar cât să asigure un vin fiert după câteva ture. Apoi, tot ca să economisiți niște bani dar de benzină, de data asta, webcamuri de la cele trei pârtii din județ: Arena Platoș, pârtia Oncești – Păltiniș, Trecătoarea Lupilor – Gura Râului. Dați o geană pe aici înainte să porniți la drum, să nu vă treziți că aveți surprize și ba nu e zăpadă, ba nu merg teleschiurile/telescaunul, ba… ba…

Deocamdată, doar Arena și Trecătoarea Lupilor sunt funcționale în adevăratul sens al cuvântului. Dacă vă pricepeți ceva mai binișor la schiat/dat cu placa, vă recomand mai degrabă Arena. Trecătoarea Lupilor e ok, dar până ați dat drumul primei respirații din piept ați și ajuns jos. Așteptăm Onceștiul. Tot la Arena, dacă vă coafează și n-aveți planuri de Revelion, se organizează o petrecere pe schiuri, se schiază gratis între 22 și 24 după care se bea până dimineața.

Dacă aveți planuri de plecat prin țară, timpul vă permite și benzina nu e o problemă, să vă mai zic un pic de locurile dragi mie, unde mă duc cu fiecare ocazie. Da mă, evident că sunt în județul Hunedoara, unde altundeva. Cea mai frumoasă stațiune din Românica, da absolut cea mai frumoasă, Parângul. Aventură cât încape, un drum cu telescaunul de peste 30 de minute până sus. Drept, pârtiile nu sunt extraordinare, nici prea lungi dar nici prea scurte, însă peisajul, liniștea și oamenii care se adună acolo (numai și numai oameni ai muntelui) o să vă facă și pe voi să vă îndrăgostiți de locul ăla. Iar dacă nu vă interesează atât de mult atmosfera ci mai mult schiatul, apăi la Straja o să fiți mai mult decât mulțumiți. Pârtii câte vreți, și mai simple și mai dificile, niște platouri de îți e mai mare dragul. ânsă e ceva mai înghesuială, lume multă, greu de găsit locuri de parcare și ceva mai scumpuț decât în Parâng. Dar dacă vreți să schiați până vă lasă genunchii, e garantat. Webcamuri aici și aici.

N-apăi dacă mai aveți ș-alte întrebări, io-s acilea 😀

Tags:, ,
One Comment