Sa luam capul vinovatilor

Nu cred că e unul pe la urechea căruia să nu fi trecut ÅŸtirea cu copilul uitat în incubator la Maternitatea Bucur. Asistenta medicală care a uitat copilul în incubator a sfârÅŸit prin a fi scalpată de media, de colegi, de conducerea unității ÅŸi de părinți. Singurii cărora le dau perfectă dreptate sunt părinții. Dacă aÅŸ fi fost în locul lor aÅŸ fi vrut sânge ÅŸi puțin m-ar fi interesat al cui. AÅŸ fi căsăpit ÅŸi femeia de serviciu a spitalului ÅŸi mâțele din curte ÅŸi toți microbii peste care aÅŸ fi dat. AÅŸ fi dat foc ministerului Sănătății ÅŸi aÅŸ fi vandalizat toate ambulanțele care îmi cădeau în mână.
On the other hand, adică cu cealaltă mână, aÅŸ fi dat cap în cap toți reporterii care au „relatat de la fața locului”, toți managerii căcănari care au preferat să lasă un cap să cadă în loc să îÅŸi asume responsabilitatea. Vina femeii există, să nu ne înțelegem greÅŸit. Dar totuÅŸi, doar ea e de vină? Singură de serviciu, pe două etaje ale maternității, cu aproape 40 de nou-născuți în grijă. Mai da-o-n căcat. S-ar fi putut întâmpla aceeaÅŸi chestie ÅŸi cu două ÅŸi cu trei asistente de serviciu, nu zice nimeni că nu. Dar n-avem de unde să ÅŸtim, nu? Pentru că nu au fost mai multe asistente ci una singură. Dar no, televiziunilor le-a venit ca o mânuÅŸă, titlurile „Asistenta criminală” au început să curgă, secretarii de stat ÅŸi managerii au băgat capul în nisip ÅŸi precum împărații romani, au lăsat degetul mare în jos. Iar capul s-a rostogolit.
După 68 de zile de spitalizare, kinderaÅŸul nostru a fost externat. A suferit două operații extrem de delicate, a stat aproape o lună la recuperare dar acum e bine ÅŸi a fost lăsat la vatră. ân sfârÅŸit. Doamne ajută că s-a terminat totul cu bine. N-aÅŸ vrea să fi fost în pielea părinților ÅŸi de asta le dau perfectă dreptate. ânsă cu restul aÅŸ avea o răfuială, sincer să fiu. Primisem ÅŸi niÅŸte poze, intenționam să le pun, dar sunt prea groaznice ca să oripilăm kilul de gravide care citeÅŸte blogul.

2 Comments