Mare glorie, mare mincinos

Când numele micului sătuc în care locuiesc (a.k.a. Sibiu) apare prin presa centrală, e o ÅŸtire. Când apare în presa sportivă centrală e o superÅŸtire. Că presupun că ÅŸtie toată lumea că în Sibiu sportul e mort, îngropat ÅŸi cu cruce deasupra capului. GSP-ul a publicat joi un reportaj despre fosta mare glorie a Stelei, Liță Dumitru. Care s-a mutat cu cățel, cu purcel, în Germania, unde transportă mobilă dintr-un land într-altul. Evident că l-au întrebat pe om de ce nu ÅŸi-a continuat cariera de antrenor în România, de ce a abandonat fotbalul, iubirea vieții lui, pentru a ridica dulapuri ÅŸi canapele. Ia ce zice omu:

Cel mai bun exemplu, de curînd. Eram în discuții cu echipa din Sibiu, recomandat prin primarul Johannis. Prima întîlnire cu responsabilul echipei a eÅŸuat uÅŸor. La a doua, m-a chemat asigurîndu-mă că totul e OK, se rezolvă. Asta se întîmpla într-o sîmbătă, iar luni mi-a spus că nu se mai poate. L-am înjurat un pic, că îÅŸi bate joc de mine. Mi-a spus omul cu capul plecat: „Domnule, nu pot, nu mă lasă ăia de la FRF.

lita dumitruSuper ÅŸtire, mai ales că domn` primar ÅŸi-a cam luat mâna de pe sport după eÅŸecul monumental al FC Sibiu. Prin urmare fac ÅŸi eu o întrebare, adevărat că l-ați recomandat la Voința pentru postul de antrenor? „Nici nu ÅŸtiu cine e, nici nu mă interesează”, glăsuieÅŸte domn` primar. Zic no, poate o fi vorbit cu vreun viceprimar, cu vreun consilier, cu vreunul care zicea că îl reprezintă pe primar. AÅŸa că sunt direct la club. Domne, ați purtat discuții cu Liță Dumitru ca să vină antrenor la Sibiu? „Nici vorbă. E prima dată când aud aÅŸa ceva”, zice preÅŸedintele de la Voința, Marius Lungu. Noa, acu care-i adevărul? O băgat GSP din top pentru că de Sibiu oricum nu vorbeÅŸte nimeni ÅŸi pe cine interesează fotbalul în Sibiu sau mințeÅŸte Liță Dumitru de îngheață apele?

Foto: GSP

2 Comments