As vrea sa fiu ca ei
|Nici nu ÅŸtiu dacă să încep să scriu cu tristețe sau cu mândrie. Că am o valmă de sentimente acum ÅŸi nu reuÅŸesc să îl desluÅŸesc pe cel mai pregnant. Da, ÅŸtiu, majoritatea credeți că fundațiile pentru protecția animalelor sunt doar niÅŸte paravane pentru a mai spăla niÅŸte bani sau pentru a îmbogăți pe unul ÅŸi pe altul. N-am suficiente informații ca să vă dau dreptate sau să vă conving că nu e aÅŸa. ânsă din punctul meu de vedere, jos pălăria pentru toți oamenii implicați în fenomen pe care i-am cunoscut până acum.
Luați de exemplu Vier Pfoten. Organizație megainternațională, aterizată ÅŸi în statul bananier dar pe care îl iubim atât de mult, Românica. Vier Pfoten România este finanțată de donațiile făcute de străini. De nemți, de austrieci. „Dacă adunăm 1000 de ron într-un an din România suntem super fericiți” zice unul dintre membrii fundației. Asta în condițiile în care sunt o fundație gigant față de Animal Life, de exemplu. Deci să fim mulțumiți cu cei 30 de lei pe care îi adunăm la fiecare campanie de adopții.
ân ciuda tuturor acestor deficiențe, pentru care niciunul dintre noi nu suntem vinovați, nu cred că între românii din Vier Pfoten ÅŸi străinii din această organizație e vreo diferență când vine vorba de muncă. I-am văzut la televizor, adunând leii cumpărați de baÅŸtani neÅŸtiutori ÅŸi transportându-i înapoi în Africa, am avut plăcerea să îi cunosc la Sibiu, unde pun pe roate o campanie de sterilizare pe care ne-am dorit-o dintotdeauna. Acum, unii dintre ei sunt plecați în Kenya. Å¢ara africană e zguduită de o secetă cum nu s-a mai văzut demult, iar animalele mor pe capete. Bănuiesc că lucrează în condiții incredibil de grele. Åži cu toate astea, aÅŸ vrea să fiu ca ei.
Foto: Vier Pfoten
Asa e, sunt niste oameni minunati. As vrea insa sa iti propun ( fara sa ma amestec in ce scrii sau ce vrei sa scrii nici aici nici la ziar ) sa faci o campanie mai ampla bazata pe cazul ioanei costea. Am citit aici la tine pe blog un articol cu „punem umarul” si am pus. Ce pot eu face e infim fata de cat e nevoie. Ne trebuie mai multi ca mine si ca tine. Tu ai expunere, sunt oameni care citesc blogul si ziarul. Faceti un interviu cu oamenii care o ajuta, mediatizati nu numai tragismul cazului ci si piedicile date de sistem. Un sistem absurd unde nu exista nici o carare batuta, unde nu stie nimeni ce are de facut cu un caz mai grav. Nu o cunosc, am citit de caz aici pe blog, dar trebuie sa scape. Pentru ca noi ca societate romaneasca tanara sa avem curaj sa ridicam ochii din pamant, copiii astia trebuie sa scape. Si sistemul trebuie daca nu schimbat, cel putin aratat la lume. Ca-n bancu ala cu un cal bolnav si batran care era dus la targ sa fie facut de rusine.
bafta, si urari de tat ce-i mai fain !
Degeaba sunt cainii sterilizati si pe urma sunt eliberati pe strazi.. ce s-a rezolvat? nu se mai inmultesc? povesti de adormit copii, tot asa stau in haite si mai traiesc cativa ani buni..
Mi se pare absurd ca intr-o tara unde o gramada de oameni nu isi pot satisface NEVOILE PRIMARE sa ai pretentia sa ajuti cainii vagabonzi.
De ce n-ai dona mai bine pentru un orfelinat sau azil decat pentru niste caini vagabonzi? E ciudat..
Asta e asa, o constatare venita din strafundul tastaturii. Sa iti dau un exemplu. SMURD a primit anul trecut 2 miliarde de lei din cei 2%. Animal Life a primit 20 de milioane. Poti face foarte simplu comparatia intre ce pret se pune pe oameni si ce pret se pune pe caini. Problema cainilor vagabonzi de pe strazi din asta provine, din inmultirea excesiva. Este recunoscut la nivel mondial si aplicat in toate tarile civilizate principiul Spay and Neuter, sterilizarea noastra romaneasca, noi suntem singurii care avem ceva impotriva. Ca, de altfel, in toate celelalte, romanul trebuie sa fie mai cu mot, sa le stie el pe toate. Omul are la indemana nevoile primare, cainele nu. Modul in care sunt tratate animalele fara stapan da si el o nota de civilizatie acelui popor si, iarta-ma ca iti spun, noi suntem din nou repetenti. Ca si la agricultura, industrie si comert. N-am trecut nici aici clasa.
„Este recunoscut la nivel mondial si aplicat in toate tarile civilizate principiul Spay and Neuter”
Totusi nu cred ca in tarile civilizate cainii sunt eliberati pe strazi dupa ce sunt sterilizati 😉
Eu vroiam sa subliniez ca sterilizarea nu e eficienta. Bani aruncati degeaba.
Chiar daca nu se mai inmultesc ei umbla tot in haite, tot asa musca oameni, latra noaptea, fac mizerie, si inca cate si mai cate.. Cat dureaza p
ana mor de moarte „buna”?
Cate adaposturi ar trebui pentru a aduna toti cainii? o gramada! bani pentru mancare, ingrijitori, etc.. pentru ce? merita? nu cred.