Dork!

Un cuvânt reinventat prin redacție. I se potriveÅŸte ăstuia cu petiția. Autorul informație confidențială doreÅŸte suspendarea salariilor conducatorilor (presedinte, senatori, deputati, prim-ministru, ministri, directori generali, directori adjuncti, directori executivi) din insititutiile publice (Guvern, Senat, Parlament, CNVM, CSA, Oficiul de Cadastru, Armata, Politie si orice alte institutii publice, cu exceptia institutiilor din domeniul sanatatii si al invatamantului).

Să le luăm pe rând. ân momentul de față, al crizei economice, salariul nu este oglinda criteriului de performanță prin care un om, oricare ar fi el, este ținut în funcție. Simpla păstrare a locului de muncă este o răsplată suficient de mare în condițiile în care ÅŸomeri se fac mai mulți decât ÅŸosete la fabrica din SebeÅŸ. ân al doilea rând, potrivit logicii de ÅŸomcâte de preerie, de ce instituțiile din domeniul sănătății ÅŸi învățământului să facă excepție de la această petiție. Sau, de când n-am mai dat prin ÅŸcoli ÅŸi spitale medicii nu mai iau ÅŸpagă pentru fiecare pacient iar locurile la grădinițe nu se mai dau pe caÅŸcaval. A, bănuiesc că nu se mai fac nici meditații fără chitanță.
Nu. Suntem bolnavi din rădăcină. Poate sună comunist, dar în momentul acesta nu poți pune degetul pe o categorie ÅŸi să te pronunți că ea este defavorizată. Suntem cu toții în acelaÅŸi căcat, ne scăldăm în aceeaÅŸi troacă. Politicienii nu intră în clasificare pentru că nu sunt oameni, sunt jeguri. Nu-i punem la socoteală, aÅŸa vor fi forever. E o petiție populistă, nu m-aÅŸ fi deranjat să îi răspund dacă n-aÅŸ simți un val de inconÅŸtienți de genul acesta ce apar în jurul meu.
Tăiem din salarii, mai mult la bogați, mai puțin de la săraci. Revenim la o oarecare egalizare a veniturilor, pe principiul comunist. E criză, pricepeți o dată. Soluția nu este să iei pita de la gura cuiva. Ci să faci un damage control. Să iei de la fiecare cât de puțin se poate ÅŸi să păstrezi câți poți în viață.