Conteaza scorul?

ântrebarea de pe buzele tuturor: cine a învins aseară? Geoană sau Băsescu? Care a dat mai bine cu dreapta, care cu stânga? Câte procente s-au mutat în urma dezbaterii de la un candidat la altul? Cine a punctat mai bine în electoratul liberal? Prin urmare, să ne producem.
ân primul rând, stafful de campanie PSD-ist a dovedit că nu e cu nimic mai presus decât cel al lui Băsescu. Cum portocalii au comis-o cu copilul aÅŸa au comis-o roÅŸii cu pregătirea candidatului pentru dezbatere. Diferența e că Băse a comis-o pe moralitate, Geoană pe chestiuni practice, care țin de țară. Lucruri pe care trebuia să le ÅŸtie pe de rost.
Nu pot să nu recunosc că am jubilat aseară la dezbatere. Am revăzut o parte din Băsescul de acum cinci ani al cărui mare fan eram. Băsescu a fost pregătit beton pentru dezbaterea de aseară. A încasat toți pumnii veniți mai ceva ca Doroftei ÅŸi a atacat ucigător. De când transpira ÅŸi se ÅŸtergea pe bărbie permanent ÅŸtiam că are pregătit glonțul de argint. Åži o, da, ce l-a mai futut pe Geoană cu Vântu. Alta chestie apărută în presă, de care stafful ÅŸi candidatul n-avea habar. Iar Vântu a venit să-i pună ghiuleaua de gât un ceas mai târziu, justificând războiul mediatic inegal ÅŸi manipulator pus la punct de-a lungul acestui an. I-a oferit preÅŸedintelui justificarea perfectă. Uitați: e manipulat. Băsescu a fost aproape perfect. A, iar finalul a fost penibil pentru Geoană. „Cadoul” său a venit ca nuca-n perete după gestul chiar fain ÅŸi interesant al preÅŸedintelui.
Concluzia1: Geoană n-are ce căuta în funcția de preÅŸedinte al României.
Acu să întoarcem pagina. Băsescu are ce-i trebe ca să fie preÅŸedinte al unei țări. Problema e că are prea mult. Dă testosteronul pe lângă el ÅŸi nu-l poate controla. Singura sa gherlă din dezbaterea de aseară a fost că a dat din nou muniție „jurnaliÅŸtilor ÅŸi analiÅŸtilor” prin jurământul pe care l-a făcut. Sunt convins că n-a jurat strâmb. Nu l-a lovit cu „pumnul” pe copil. Dar de atins l-a atins, încă nu ÅŸtim cum ÅŸi de ce. Dar de atins l-a atins. A lăsat din nou o umbră de îndoială deasupra sa. Dilema în ce-l priveÅŸte e că oamenii care l-ar vota după dezbaterea de aseară, unde a fost infinit mai bun, gândesc ÅŸi mai departe de 6 decembrie. Ce se întâmplă în 7 dacă iese Băsescu preÅŸedinte? Cu cine îÅŸi va asigura o majoritate parlamentară în condițiile în care e izolat politic? De data asta cine mai trădează? Care va fi soluția imorală în 2009? Asta e marea hibă a sa. Dacă vor fi înfrânți pentru a treia oară, liberalii cred că vor ceda. „ân interesul țării”. Dar ce ne facem cu Johannis? El nu e omul care să se răzgândească. A zis o dată „NU” sub Băsescu, cel mai probabil va rămâne nu. Pentru că liberalii preferă să meargă la anticipate decât să guverneze sub un prim-ministru democrat. Åži vor puncta la anticipate, sunt convins.
Ideea finală a întregii campanii electorale este că trăim o dezamăgire cruntă. Că nu avem nicio opțiune viabilă ÅŸi, cel mai tragic după mintea mea, că din urmă iar nu vine nimeni. Că în 2014 poate vom fi puÅŸi să alegem între Ponta ÅŸi Ridzi. Că tinerii politicieni sunt mai înverÅŸunați ÅŸi mai îndoctrinați decât bătrânii. Boureanu, ce vreți mai mult. Exemplul perfect al idiotului încastrat în ideologia de partid care gândeÅŸte după dictare. Asta e mai tragic decât ce se va întâmpla duminică.

Foto