Cele 18 biserici fortificate din Transilvania

De când am început să activez în branșa aeriană, turul celor 18 Biserici Fortificate din Transilvania a fost cel mai interesant și mai amplu proiect. Nu a fost unul deloc ușor. 700 de kilometri conduși în 4 județe diferite cu un maxim de 20 de minute petrecut în fiecare sătuc pentru o tură în jurul bisericii cu drona, pe niște drumuri, eh well… nu cele mai netede din lume. Emoții permanente pentru vremea amenințătoare, după Google Maps cea mai folosită aplicație în cele două zile a fost Yr.no, am fost tot cu ochii pe prognoză. La final, a ieșit un album foto de toată frumusețea.

Cele 18 biserici fortificate incluse în acest proiect sunt situate în județele Alba (bisericile din Sebeş și Gârbova), Brașov (bisericile fortificate din Criţ, Buneşti, Mesendorf, Cincşor), Mureș (Archita, Apold, Cloaşterf) și Sibiu (Dealu Frumos, Netuş, Stejăriş, Curciu, Ighişu Nou, Valchid, Mălăncrav, Cârţa, Aţel).

Proiectul de reabilitare a celor 18 Biserici Fortificate din Transilvania a fost realizat de Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România. Despre proiect puteți citi mai multe aici.

Albumul complet din traseul de două zile îl puteți vedea pe pagina de Facebook a ziarului Turnul Sfatului. Mai jos, pozele mele preferate. Click și fullscreen, că merită

Biserica fortificata Malancrav DCIM111GOPRO

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *