Civilizatie in trafic

daca aveai experienta la volan(sau ai fi circulat prin Europa) in momentul cand cel cu Loganul semnalizase depasirea puteai sa franezi usor si evitai situatia nepunandu-ti si viata ta in pericol.

Parte dintr-un comentariu al unui articol de pe Turnul Sfatului, cu un video preluat de pe TraficTube. Trecând peste cocalarismul celor doi șoferi, omniprezent pe șoselele patriei, pățanii ca asta apar, în primul și în primul rând, din cauza lipsei de educație a șoferilor români. Cu toții am trecut printr-o școală de șoferi făcută ca să „dăm de carnet”, în care ni se explica strictul necesar, prioritate, semne, încă două-trei chestii și Doamne ajută. Cel puțin de la instructorul meu nu am aflat nimic despre conduita pe șosele. De la utilizarea banalelor avarii în semn de mulțumire, la semnalizarea dreapta ca să îi permiți celui din spate să depășească în siguranță, chestii d-astea, de bun simț la volan.

Răzvan de la Michelin ne povestea în tabăra #schiem despre faptul că o foarte mare parte din accidentele ce se petrec pe șosele ar putea fi evitate cu o educație adecvată. E clar că instructorii auto sunt primii care ar trebui să o facă dar carnetele se dau ușor, banii pe școală vin purcoi, pe cine să mai intereseze ce se întâmplă după aceea? Exemplu concret: cu o educație rutieră potrivită, măcar a unuia dintre cei doi șoferi, incidentul de mai sus nu s-ar fi petrecut. Și cinci oameni nu și-ar fi riscat degeaba viața, doar ca să arate cât de mari și tari sunt ei la volan.

#schiem este prima tabară de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea Sony, Vodafone, Michelin, Staropramen, Ford, Perla Paltinisului şi Buonavista.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *