Vocea Romaniei

După ce-am scris echivalentul în caractere al unei nuvele pe Twitter în fiecare seară de marți, uneori și vinerea, a venit și rândul blogului, să-i povestesc nițel de Vocea României.

Mi-s un mare fan al concursurilor de gen. Britains got Talent mi s-a părut cel mai mișto realizat, dintre toate, iar când Pro-ul a luat Românii au Talent mă gândeam că ăsta e maximul la care se poate ajunge în România. Wrong answer. Vocea României a fost, de departe, cea mai reușită producție din ultimii 15 ani în televiziunea românească, deși audiențele nu zic tocmai așa. Aș putea presupune și de ce. Că nurii Loredanei îi știa lumea de când cu căderea Constantinopolelui și că cei ai Roxanei Ionescu i-a cam văzut deja toată lumea. Plus că fără cocalarisme, targetul tău se restrânge maxim. Cu bune, cu rele, ProTV-ul a dat din nou o lecție concurenței, dacă îi putem spune așa.

Recunosc, rezultatul final m-a dezamăgit pe undeva. Publicul e un juriu amator, purtat de emoții și puțin capabil să separe profesionalismul de lacrima ițită în colțul ochiului. Sau senzația de cald din vintre, ca în cazul de față. Remember Èšuțu…

Trecând peste șirul interminabil de laude, din Vocea României au reieșit următoarele:

  • muierile sunt mult mai ordonate și mai pasionale decât bărbații. Dacă și-au pus în cap să voteze macho-man-ul l-au votat și l-au scos câștigător.
  • conspiraționismul e ridicat în România la rang de virtute. da, Smiley apare în reclamele Cosmote, normal că a câștigat omul lui. voi vă auziți, mă?
  • hatereala a devenit o modă. kilotone de neinspirați și-au revărsat lăturile pe hashtag în speranța că vor fi băgați în seamă. la o asemenea amploare, probabil, pe undeva era de așteptat.
  • din spatele monitorului nu ți se văd nici coșurile de pe față, nici țâțele cât solnița, nici puța mică. de aia una e grasă, altul e cocostârc, altul e negru f***-l în cur de ungur.
  • Loredana Groza a fost o nucă în perete. apariții penibile, judecăți stupide, comentarii cretine și în plus, și-a handicapat concurenții. dintre toți jurații a ales cele mai stupide variante. probabil pentru a-și păstra și promova aura sa nonconfirmistă. dar mi-e tare dragă în continuare pentru „bună seara iubite”

Dar dacă vreți sinteza profesională a finalei, încercați la singurul fotbalist-poet de pe planeta asta. Că le zice tare bine. Overall, aștept cu mare nerăbdare sezonul 2. Printre porcăriile cotidiene exprimate la tembelizor, Vocea României a fost gură de aer proaspăt, o oază de normalitate. Pentru așa emisiuni m-aș uita non-stop la televizor. Foto: Cristiano Ronaldo

5 Comments