Pierdut entuziasm, îl declar nul

ân anul care tocmai s-a încheiat numărul sibienilor care au ales să meargă la film la Cinematograful Arta, singurul cinematograf din oraÅŸ, a crescut cu aproximativ 10 procente față de anul 2007, conform directorului Solomon Samoilă. ân 2008 cel mai vizionat film la Cinema Arta din Sibiu a fost producția americană „Totul despre sex” / „Sex and the City”, cu actrița Sarah Jessica Parker în rolul principal. Pentru a vedea acest film la cinema, în săptămâna în care a rulat, s-au înghesuit în sală 1.103 sibieni. Pe locul doi în Box Office 2008 de Sibiu, se găseÅŸte o altă producție americană. Este vorba despre comedia “Hancock” cu Will Smith în rol principal, film la care au mers 1.089 de sibieni. 

1100 de sibieni. Recordul înregistrat de singurul cinematograf dintr-un oraÅŸ de talia Sibiului într-o săptămână de rulare a unui film. Åži, evident, un film prost. Un film comercial, rezultat din succesul unui serial de televiziune, Totul despre sex. 1100 pe săptămână au ajuns motiv de bucurie. Mai puțini decât traficul decent al unui blog personal.

âmi aduc aminte, pe vremea când eram în liceu, chiuleam de la ore ca să merg la cinematograf pentru că după ora 14 când terminam orele nu mai găseai niciun bilet. Sigur, pe atunci cablul de abia se năÅŸtea ÅŸi încă nimeni nu visa la internet. Cine avea HC era considerat copil de baÅŸtan. Aseară am văzut pe TVR2 o emisiune despre meciul România-Danemarca câÅŸtigat de noi cu 3-1. Stadionul era plin ochi, să îi vadă pe Balint ÅŸi Sabău cum umilesc Danemarca. La ultimul amical al României de abia dacă au fost 1000 de oameni. Suferim de lipsă cronică de entuziasm. âncastrați în carapacele noastre, nu mai găsim niciun motiv să ne etalăm în public entuziasmul. Un calculator ÅŸi o conexiune e tot ce ne trebuie. Romanțele din cinematograf au murit. Acum, tinerii îÅŸi sărută pentru prima dată prietena în fața unui monitor.

9 Comments