Lecţii de la Puştiul

Oare de ce i-oi fi zicând io PuÅŸtiu? Că e de-o vârstă cu muierea, care e mai botrână decât mine (poate ceteÅŸte iar, să vezi încingeală). Åži când zic de-o vârstă zic exact de-o vârstă, că-s născuți în aceeaÅŸi zi, acelaÅŸi an. PuÅŸtiu, pe lângă că e mare fotograf e ÅŸi un bucătar de nota 1 milion. Lihnit de foame aseară, îmi trebuia o rețetă rapidă, să nu mă sleiesc lângă aragaz. Åži mi-am adus aminte de pastele cu care m-au omenit Davizii la BucureÅŸti. Adică no, io la paste zic că mă pricep, da PuÅŸtiu mi-a dat o lecție bună. Åži l-am sunat de rețetă. V-o dau ÅŸi vouă, dar fără secretul bucătarului, că ăla nu se spune. E ca baițul pe care-l folosesc bucătarii la vânat, merge cu ei în mormânt

Paste cu ciuperci ÅŸi ton

20-25 de ciuperci proaspete, neÅŸte ton – după gust, ceapă, usturoi, 1 ardei roÅŸu, 1 ardei galben, oregano, sare, piper, 3 degete de vin (orizontale, nu verticale, bețivilor!), capere, trei-patru linguri de apă, trei-patru linguri de bulion, o bucată de unt. Plus secretul bucătarului, care nu se spune

Prin urmare, căliți o juma de ceapă medie ÅŸi 3 căței de usturoi în ulei de măsline. Nu prea tare, că devin amărui. După care puneți ciupercile, pe care le prăjiți bine, să-ÅŸi dea drumul la arome. Aruncați tonul în combinație iar la final, când sunt ciupercile bine prăjite, puneți ardeii tăiați Julien (întotdeauna mi-am dorit să spun asta). Lăsați ardeii să se înmoaie uÅŸor, nu prea tare că devin legume :)) după care stingeți toată ÅŸandramaua cu apa ÅŸi apoi bulion, doar pentru culoare. Gustul vine din zemurile lăsate de legume, nu din sosul de roÅŸii. Condimentați după bunul gust. Eu am folosit cimbru, că n-aveam oregano. La final, aruncați caperele ÅŸi pastele, ÅŸi le mai țineți pe foc o țârică. Pastele nu le scurgeți foarte tare, să fie zemoase. PuÅŸtiul foloseÅŸte paste d-acelea colorate, pentru copii. Eu am pus spaghete Barilla. Rețeta îi bună de mori ÅŸi nu îți ia mai mult de 20 de minute. Poftă bună! Copyright Florin „PuÅŸtiul” David.

7 Comments