Curajul lui Băsescu

Am avut un weekend întreg la dispoziție ca să pot să îmi formez această opinie. Am urmărit atent programele TV, pe toate posturile, ÅŸi la final, cred că reuÅŸesc să îmi dau seama. Curajul lui Traian Băsescu vinedin faptul că mânâncă măcar o dată pe seară Ficăței cu bacon ÅŸi cartofi copți în folie. Acum, liber la înjurături :)) că iară v-am prins.
Rețeta e foarte simplă ÅŸi foarte rapidă. Probabil nici măcar nu e o rețetă, din moment ce are nevoie de imaginație 0. Sau no, imaginație 1. Ficățelul se perpeleÅŸte un picuț într-o tigaie în care să nu se prindă. Baconul se cumpără gata feliat, dar spuneți-i la duda din Real să îl taie ceva mai gros, nu foaie de hârtie cum mi l-a tăiat mie. Se înveleÅŸte frumos ficățelul în bacon ÅŸi se dă la cuptior, pe folie stropită nițel cu ulei de măsline. Io am aruncat printre ficăței ÅŸi neÅŸte căței de usturoi zdrobiți cu pumnul, dar ăia ajută doar să miroasă în bucătărie a usturoi, my favourite, nu neapărat la gust.
Cu cartofii e o altă filosofie. Rețeta vine de la PuÅŸtiu, a făcut el la Bâlea ÅŸi au ieÅŸit excelenți. Dar în cuptor ies doar buni, nu extraordinari ca pe jar. Cartofii se spală, se taie în jumătate, se aÅŸează pe folie împreună cu usturoi ÅŸi ceapă verde tăiată, se dau cu neÅŸte vegeta, ulei de măsline ÅŸi foarte puțin oțet. Se acoperă cu folia ÅŸi se dau la cuptor vreo 40 de minute la 200 de grade. Rezultatul e excelent, merge ca uns cu smântână ÅŸi cu neÅŸte rom. Boboc, vă spun eu. D-aia are Băsescu atât curaj =))

P.S. La ce foame ați avut în voi nici n-ați văzut că am scris căței de ardei în loc de căței de usturoi. FomiÅŸtilor :))

21 Comments