Haideti in Ograda

Probabil că ați observat de câteva zile un banner nou în partea din dreapta. Nu, nu e pe bani, e de drag, ca toate celelalte bannere de cilea. De mare drag, aș zice, pentru că Ograda Èšăranului tocmai a devenit principalul furnizor de alimente în propriu-mi frigider. Io am niște tipicuri clare la haleală. Pentru că-s mare mâncău și m-am săturat de plasticurile din comerț, gen Real, Carfur și alte magazine „dă-i să meargă”. Așa că, îmi cumpăr crenvurști doar de la Bătrânu Sas, de unde mai iau salam de vară, abuzez la fel de carmangeria de pe Matei Millo, care face un salam divin și… cam atât până acum.

Noa, Ograda Èšăranului tocmai ce-a mai adăugat niște produse pe lista asta scurtă dar delicioasă. Și nu puține. M-am aventurat deja de câteva ori pe acolo și pot să vă zic cu mâna pe inimă și cu gura plouată că vând niște chestii de-a dreptul fantastice. De exemplu, încercați banalul muștar. Știm cu toții ce gust și textură are. Cel de comerț. âncercați un muștar adevărat. ân prima fază o să vă surprindă textura, tocmai pentru că sunteți obișnuiți cu maglavaisul din comerț. Ä‚sta e cu totul altceva. Am terminat aproape un borcan la o masă. Apoi, preferatele mele ever, ever: jumările. Mor Muream că nu găsesc niciunde jumări cum trebe. Problem solved. Și nu oricum, ci delicios. Cârnații sunt excelenți, în smântână stă lingura de zici că-i betonată. Probabil că or fi și chestii nu tocmai pe gustul meu, dar încă n-am găsit ceva ce să nu-mi placă. Și urmează, de musai, să încerc mangalița. Habar n-aveam ce e aia. Zice-se că e un porc a cărui carne are foarte puțin colesterol. „Ulei de măsline cu patru picioare” îi mai zice porcului ăstuia.

Prin urmare, dacă ați avut încredere vreodată în ce vă tot scriu eu acilea pe blog, încercați Ograda. Calea Dumbravii nr. 133-135, pagina de Facebook și site-ul.

O poză cu mangalița. Ca să vedeți de ce-i musai să o probăm.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *