Lunea blestemata

moldavia-pig-slaughter-42-500Ați încercat vreodată să faceți ceva într-o zi de luni, ziua în care nici iarba nu creÅŸte? Păi să vedeți: NU PUTEÅ¢I. Ori sunt eu un anti-social ÅŸi n-am mai dat demult p-afară, s-or schimbat regulile ÅŸi n-am ÅŸtiut, ori s-a tâmpit lumea. Da s-a tâmpit ceva din cale afară.
Mă pune dracu să mă uit printre rețetele maestrului Hădean. Da dracu mă pune. Åži încep să salivez la coastele de porc. Gata, zis ÅŸi făcut. Mă duc să îmi cumpăr ce trebe ÅŸi să fac coaste. Cum deobicei rețetele lui Adi necesită o grămadă de ierburi, primul drum l-am făcut în piață. Evident că n-am găsit tot ce trebuia, prin urmare am purces spre supermarketuri. Cu coÅŸul plin de condimente ÅŸi verdețuri m-am apucat să caut ingredientul de musai, coastele de porc. La Real pas, la Carrefour pas, la Kaufland pas. Hai să iau de la o carmangerie. La prima, pe Noica, închis. La a doua pe Oituz, închis. Mă enervez. Zic să bag barem un belet la loto, că de patru meleoane de coco îmi cumpăr câte coaste vreau. Pla, închis ÅŸi la loto. Ultima mea speranță, hala de carne din piața Rahova. Ce credeți. Luni, închis!
Care pielea mea e ÅŸpârla cu lunea asta de e totul închis. S-a transformat lunea în noua duminică ÅŸi tre să stăm cu toții acasă, să ÅŸtiu, nu vin ca boul la muncă dacă lunea e decretată zi liberă de la natură. Sau cum duminica nu se taie porci, că e sfânta duminică, lunea e ziua oficială de belit ÅŸtremeleagul a tuturor celor care depind de guițători. Åž-atuncea loteria? Sau ÅŸi acolo o fi plin de porci.

Foto

10 Comments