Best of Artmania

Åži a trecut ÅŸi weekendul. Fu festival ÅŸi încă unul foarte reuÅŸit, zic, față de edițiile anterioare. Asta s-a văzut după cât public a fost. Dacă anii trecuți prin Piața Mare bătea vântul, doi-trei roackeri rătăciți pe lângă gard, anul acesta au fost mulți. Ba, la un moment dat a fost chiar înghesuială. Plusuri ÅŸi minusuri. Evident, începem cu minusurile muhahahaha

  • Organizatorii de festivaluri rock par oarecum bătuți în cap. Niciodată, dar absolut niciodată, nu sunt suficiente standuri cu bere. Bine, n-a fost chiar ca la Rolling Stones unde am stat 2 ceasuri la coadă, dar totuÅŸi, 20j de minute mi se pare destul de mult.
  • Bere pe jetoane. WTF??? Ronii mei nu-s buni de dat la donÅŸoarele drăguțe care turnau bere în pahare? Cum să-i dau bacÅŸiÅŸ la tanti cea drăguță cu funduleț bombat dacă tre să plătesc cu plastic? Ce să-i zic, uite acilea, păpuÅŸă, un jeton numai pentru tine. BaÅŸca faptul că la singurul cort cu jetoane se făcea, evident, coadă. Că rockărimea e însetată, nu glumă.
  • CoÅŸurile de gunoi. Organizatorii s-au bazat pe coÅŸurile deja existente. După nici juma de ceas era plin de pahare de bere, înveliÅŸuri de sandwichuri ÅŸi mucuri de țigară ce cădeau din coÅŸ ca din bradul de Crăciun.
  • Concertul Nightwish. Detaliem mai târliu

Plusuri:

  • Celelalte cinci concerte :D. MDB ÅŸi Opeth, de nota 10. Foarte miÅŸto. Pain ÅŸi Tristania, la fel. M-am topit tot la câte gagici erau pe scenă. Am redefinit etalonul meu de sexy: o gagică în fustă mini cântând la chitară bas. E noul meu vis erotic :))
  • Spectatorii. Concertele de genul ăsta îți dau un feeling foarte rarisim. Parcă ai cunoaÅŸte pe toată lumea. Toți sunt amabili, se încheagă conversații la coadă la bere. BaÅŸca trupa de kinderi adusă de părinți la roackeri. O să ziceți că sunt inconÅŸtienți, dar am văzut un cuplu cu un kinder care încă avea suzetă în gură, deÅŸi miÅŸuna pe propriile două picioare. Ba chiar l-au schimbat de scutec pe la finalul concertului Opeth. Plus cei doi kinderaÅŸi cu pleata până la fund, să fi avut maxim 9 ani. BaÅŸca două fetiÅŸcane blond-arian, cu păr cârlionțat care se rugau de părinți să meargă mai aproape că începe să cânte My Dying Bride. Le-am făcut o poză, dar Blackberry-ul nu excelează pe semi-întuneric.
  • Ca să fiu ironic. Standul de înghețată Napoca. =)). Noroc cu Popescu, că avea doamna poftă de înghețată, că de nu raportau vânzări zero. Ideea cu coifurile din carton n-a fost rea, că se aÅŸtepta caniculă. Dar roz? Come on… Să n-o recunosc pe Zafox cu coif roz în cap.
  • Sonorizarea. Niciodată, ever-ever, Sibiul n-a avut o sonorizare atât de miÅŸto. S-a auzit cristal. O bulină roÅŸie pentru Scrobeală ÅŸi pricepeala sa în aranjatul boxelor în Piața Mare.

Una peste alta, chiar a fost un festival reuÅŸit. Au ÅŸtiut ce trupe să aleagă, au ÅŸtiut cum să îl promoveze, oamenii au achiesat (muhahaha) la promovare ÅŸi au venit căruță la Sibiu. Foarte miÅŸto. Io m-am făcut fan Artmania.

12 Comments