#tendubai de-aici

Mi-a luat două zile ca să îmi fac harem. Am ajuns în Dubai cu o nevastă oficială, frumoasă, deșteaptă, bună la suflet, delicată și înțelegătoare întru bărbați telelei, Nu mi-a luat nici 24 de ore și m-am îndrăgostit și cununat iremediabil cu Alice, o delfinuță cum doar în vise-am mai văzut. 16 ani, piele de mătase, din cale afară de veselă și jucăușă. În aceleași nici 24 de ore, cu gândul la Alice, m-am trezit bot în bot cu a treia nevastă, Molly, o focuță pupăcioasă foc și din cale afară de tandră. Și majoră, 20 de ani bătuți pe muchie. Presimt că urmează și o cămilă și aia e. Noroc că m-am mutat la casă.

Photo 11.02.2015, 11 45 46

După trei zile în Dubai încă n-am o definiție foarte clară asupra locului. E copleșitor de-a dreptul. Și cred că fiecare ghid ține să îți reamintească permanent că acum 15-20 de ani aici nu era NIMIC. E totul perfect. Prea perfect. De la primul fir de iarbă tăiat regulamentar pe fiecare pajiște până la zâmbetul permanent al ultimului bellboy, pe tot ce vezi în Dubai scrie perfecțiune. În continuare, în Dubai se construiește în draci. Cred că jumătate din macaralele lumii își duc veacul în Dubai. Se aruncă zeci de miliarde de dolari în proiecte care mai de care mai fanteziste.

Photo 12.02.2015, 15 44 09

Fiecare următor proiect are nevoie de un cel mai înainte. Burj al Khalifa, cel mai înalt zgârie nori din lume, construit în anul 2010, nu va apuca să se bucure nici măcar 10 ani de titlul ăsta pentru că urmează un nou turn care va ajunge la 1000 de metri față de doar 828 pe care îi are. Linia de metrou i-a costat 20 de miliarde de dolari. Burj al Arab, iconicul hotel al Emiratelor 650 de milioane. Pe fiecare bere în centru dau echivalentul a 50 de lei. Fiecare metru din Dubai îți readuce aminte că nu ești milionar. Și în același timp e în cale afară de fascinant. Mă doare gâtul de cât m-am uitat în sus. Dacă știu ceva sigur este că Dubaiul trebuie să fie pe lista de obligatoriu de văzut în viață. Nu cred că există în lume un loc care în același timp să fie și cel mai ofertant dar și cel mai dificil pentru o tabără de fotografie.

Photo 11.02.2015, 07 05 14

TFB10 – #tenDubai – este un eveniment organizat de Foto Union powered byPrestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

Tags:,
One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *