Dracii de marti dimineata

Dacă ești șofer adevărat, nu-ți pui lanțuri la roți, îți pui patine. Dacă ești și mai adevărat, îți pui un pickhammer în portbagaj și tai gheața ca Moise Marea Roșie. Barem să se aleagă și vecinul cu ceva.

Dacă ești un șofer bulangiu, oprești mașina în mijlocul străzii și aștepți să se dea balabusta de nevastă-ta jos din mașină. Că pierde 0.5% din stratul de grăsime ce îi acoperă trupul balenistic dacă face cei 10 pași ce ar presupune traversarea pe la trecere până la biroul călduț în care trebuie să ajungă. Dacă ești șofer bulangiu și te-ai făcut taximetrist, oprești exact în dreptul mașinilor parcate, blochezi traficul ca să îți aștepți clientul când exact 5 metri mai în față e un loc de parcare liber.

Dacă ești un șofer fantastic de prost o să intri cu ditai duba ta pe străduțele înguste și acoperite de gheață cu a treia. O să îți moară motorul. Tu, ca orice șofer profesionist, îl pornești și îi dai forjă, sperând că frecarea cauciucului va topi gheața. Și probabil că te simți principalul în Lacul Lebedelor când mașina dansează sub tine. Ai tracțiune pe spate, jită, și șanse foarte mari să lovești mașinile de lângă tine. O să îți ia cam 15 minute ca să îți dai seama că ești prost înainte să dai cu spatele și s-o iei pe altundeva. Nu-i stres, mâine dimineață copiii se vor da cu patinele pe ghețușul care l-ai făcut cu bună știință și o să îți mulțumească. Foto

One Comment