Some Guinness fun

Postul ăsta este doar pentru băutorul de bere din voi. Dacă nu vă place lichidul cel amar si acidulat nici n-are rost să mergeți mai departe. Rămâneți la sucurile fără acid și apa plată cu lămâie.

Bericioaica e cel mai apropiat lucru de o religie pe care îl știu. Nu știu cine a inventat-o, dar omul ăla a avut o epifanie când a turnat primul pahar cu bere. Să mor de n-aș fi vrut să fiu în locul lui. Pe de altă parte, e foarte probabil ca prima bere să fi fost una din cale afară de proastă. D-aia de te trimite direct la privată. Been there, done that. Era o vreme când berea Hațegana bătea la fundul gol cafeaua de dimineață băută pe stomacul gol, dacă înțelegeți ce vreau să spun.

Aș putea acum să scriu vreo trei paragrafe lungi și drăcoase referindu-mă la români și importarea sărbătorilor străine. Bla bla bla Valentines, bla bla bla Halloween, bla bla bla St Patrick`s Day. Cât timp scopul principal al zilei (de ziua lu Patrick vorbim) e băutul de bere, fine by me. Aș putea să sărbătoresc ziua asta la nesfârșit. Azi și mâine, în Sibiu, în trei baruri/pub-uri/cluburi se sărbătorește ziua de maximă importanță pentru irlandezi. Cu bere cât încape și nu orice fel de bere. Ci The Mother of All Beers, Guinness. Știu că e o chestiune de gust, dar dacă cineva zice că Guinness nu e cea mai bună bere din lume primește ban, spam, ignore, întreaga mea nerecunoștință. O să găsiți halbe imense negre ca tăciunele cu guler gros ca smântâna în Oldies Pub, Vintage Pub și Sim’s Irish Pub (care, sincer, n-am habar unde este). Iar titulatura generală a evenimentului e Frendliest Day of the Year. Cred și eu că-i așa… Foto

 

 

2 Comments