Dosar penal pentru bestia din Sibiu

caineInspectoratul Județean de Poliție Sibiu a început cercetarea penală pe numele lui Alexandru Stupariu, bărbatul care în urmă cu o săptămână a bătut cu cruzime un câine aciuiat pe lângă blocul în care acesta locuieÅŸte, pe strada Siretului la numărul 20. Potrivit martorilor, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. A prins câinele în grădina din apropierea blocului ÅŸi l-a lovit de mai multe ori cu un ciocan în cap. Câinele a fost salvat de la moarte de vecinii bărbatului, care au reuÅŸit să îl facă să înceteze bătaia. Cu răni ce i-au pus viața în pericol, câinele a fost dus de urgență la un cabinet medical. Potrivit raportului medicului veterinar, câinele a suferit un traumatism frontal, cu plaga deschisă ÅŸi leziune în os frontal, cu evidențiere materie cerebrală. Pe româneÅŸte, i-a crăpat capul până la creier. Deasemenea, din cauza bătăii, câinele ÅŸi-a pierdut ÅŸi ochiul drept. „ân acest moment este pusă în pericol viața acestui câine”, se mai arată în raportul medical.
„Lovea câinele în cap cu un ciocan. M-am apucat să mă rog de el să se oprească. Mi-a zis „vezi de treaba ta”. L-a târâit de picior pe cărare, a lăsat o dâră de sânge în urma lui. Am chemat un prieten foarte bun ÅŸi numai aÅŸa am reuÅŸit să îl oprim. După care ÅŸi-a spălat ciocanul ui în balta aia”, spune bărbatul care a reuÅŸit să oprească măcelul. Vecini care locuiesc în blocurile din preajmă spun că nu este prima dată când se întâmplă aÅŸa ceva. Din nefericire, în cazul anterior, câinele a fost omorât iar cadavrul lui făcut dispărut.
Am încercat să vorbim cu Alexandru Stupariu însă acesta a preferat să îÅŸi trimită soția la uÅŸă, deÅŸi vecinii l-au văzut venind acasă iar maÅŸina sa era parcată în fața blocului. Femeia pretinde că e un caz de autoapărare. Puteți vedea în înregistrare întreaga discuție.
„S-a luat legătura cu IPJ, ni s-a spus ca acest caz a fost preluat de ei fiindcă au avut o sesizare ÅŸi fac dosar penal. Noi putem doar să îi dăm o amendă mică. Acest caz intră sub incidența legii numărul 9/2008”, spune Ioan Penția, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare. Potrivit legii numărul 9, care modifică legea 205/2004, Alexandru Stupariu se face vinovat de maltratarea ÅŸi schingiuirea animalelor ÅŸi de provocarea de suferințe fizice ÅŸi psihice prin orice mijloace. Fapta sa se sancționează cu închisoare între 6 luni ÅŸi 3 ani sau amendă penală între 1000 ÅŸi 10000 de lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a înregistrat dosarul ÅŸi l-a trimis spre anchetare Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu. Vom reveni săptămâna viitoare cu amănunte legate de dosarul penal.

26 Comments