Cum ati fost, din nou, trasi pe sfoara

Mă aștept să sară mulți „iar și-a găsit ăsta să comenteze”. Mi se…

Era de așteptat ca legea eutanasierii să treacă de Camera Deputaților. A trecut la concurență cu excluderea lui Geoană, tocmai ca perdeaua să fie cu atât mai deasă în jurul noii porcării. Că e același scenariu, se aruncă evenimente la derută. ân fine.

Ce nu știe foarte multă lume, sau alege să ignore, e că presiunile ca această lege să intre în vigoare, aparțin de doi primari PDL, tovarășii Falcă de la Arad și Scripcaru de la Brașov. Cei doi tovarăși, secondați tovărășește de restul primarilor PDL și de ștăbimea partidului, urmăresc bani. Cașcaval. Și nu vorbim de bani de pișcoturi ci de sume amețitoare.

Parlamentul a făcut exact ce face deobicei. ân loc să dea soluții, să creeze un normativ național, să impună o regulă generală, a aruncat totul în curtea primarilor. Fiecare să se descurce cum poate. Fiecare să fure cum poate. Primarii PDL vor jubila, primarii USL își vor roade unghile pentru că partidul a votat contra dar ar vrea și ei niște milioane de euro din câini.

Problema reală, din punctul meu de vedere, nu e că se permite eutanasierea animalelor. Era permisă și prin legile anterioare dar de care nu ține nimeni cont. Ci modul în care se va face. De hingheri cu patru clase, care găsesc plăceri ascunse în a omorî câini cu lopata. Ne-am dat singuri în spate 10 ani și vom reveni la căcaturi ce vor face din nou înconjurul lumii, câini omorâți cu injecții cu oțet, stropiți cu apă și lăsați să înghețe, spânzurați, aruncați în saci pe râu în jos. Nu-mi place să spun „v-am spus eu” dar mulți dintre cei care astăzi jubilează peste 6 luni – 1 an vor sări de cur în sus de un kilometru când vor revedea imagini identice cu cele de acum 10 ani.

Singura parte bună a acestei legi este testul populației. Aici vom vedea exact gradul de civilizație repartizat zonal. Frumos, elegant. Vom vedea diferențele dintre ardeleni, olteni, moldoveni și mitici. Pentru că sunt convins că haterii vor avea surprize și că în țară sunt și primari care gândesc – Sibiul, de exemplu.

Argumentul cel mai des folosit în dezbaterea anti-câini sunt copiii. Mușcați de haitele de câini însetați de sânge. ânainte să zbierați din toți rărunchii, sunt perfect conștient că asta e o problemă care trebuie rezolvată pronto. Dar, legea permitea și înainte eutanasierea câinilor violenți. Era foarte simplu: ai avut o problemă, te-a mușcat câinele maro cu pată albă pe coadă, sună la hingheri, ia-l, eutanasiază-l. ânainte să generalizați la câini cum faceți și la oameni, întrebați-vă de ce nu s-au eutanasiat câinii violenți și înainte ca această lege să fie votată – pentru că era permis! Nu s-a întâmplat asta pentru că banii ies din cantitate, nu din cazuri izolate.

N-are niciun sens să țin din nou pledoaria sterilizatului. O să o țin peste 3 ani, când zeci de milioane de euro mai târziu, după imagini oribile ce vor arăta întregii lumi cu exactitate gradul de civilizație al acestei țări, străzile vor fi pline de câini vagabonzi. Atunci îmi va face o foarte mare plăcere să spun „v-am spus eu”. Dar la fel de sigur veți avea argumente. Că la asta nu ne întrece nimeni: suntem o țară de specialiști, ce bula mea!

4 Comments