Argumentati-va laturile

Una dintre distracțiile favorite din liceu erau orele de debate. Distracții intelectuale, relax, că eu ÅŸi uÅŸa de biserică proveneam din lumi paralele în special în liceu. La momentul cu pricina părea un fel de joacă ÅŸi nu m-aÅŸ fi gândit la implicațiile pe termen lung. Când azi m-a lovit ideea ÅŸi mi-am dat seama cât de folositoare au fost acele ore de joacă. Se punea în discuție o temă ÅŸi ne împărțeam pe două tabere, pro ÅŸi contra, fiecare venind cu argumente. N-a fost dată să nu ne înflăcărăm, indiferent de temă, indiferent de faptul că aveam încredere în argumentele noastre sau nu. Le susțineam până în pânzele albe. Argumente, repet.
Citind forumuri, ediții online ale ziarelor ÅŸi în special bloguri care toate au scris despre nefericitul incident de la BucureÅŸti, când o femeie a murit după ce a fost muÅŸcată de câini, mi-am dat seama de un lucru. Că discuțiile contradictorii din online-ul românesc nu au argumente. Åži mă refer aici la argumente bine fondate, cu substanță, cu idei, cu responsabilitate, adică aÅŸa cum ar trebui să arate un argument. Mori, dă-te dracu nu e un argument. Cum nu este nici ăsta, lăsat de un cititor vajnic pe site-ul ziarului.

Dar asta e, pana nu este atacat/omorat Bogdan Brylynski sau cineva din familia lui, nu o sa deschida ochii, nici alti cainofili de genul asta, si restul oamenilor normali sufera.

Sunt foarte convins de faptul că argumentele mele în discuțiile de acest gen nu sunt în asentimentul majorității. Dar asta nu înseamnă că sunt proaste sau că ar trebui să renunț sau să le rescriu ca să placă lumii. Mi-aÅŸ dori doar să mi se răspundă cu aceeaÅŸi măsură să confrunt idei cu oameni care au ÅŸi oferă argumente plauzibile, soluții, nu deÅŸeuri. Åži ca să exemplificăm, articolele unu ÅŸi doi publicate de Arhi au 176 respectiv 172 de comentarii în timp ce articolul despre Eva de abia ce a adunat 23. Pentru că ai fi chiar de căcat să te apuci să înjuri o biată copiluță suferindă de leucemie.

P.S. Donații pentru Eva, cu încredere, la Arhi.

3 Comments