FMM

SB-60-MOV. Renault Megane verde. Papagal ochelarist la volan. Vă rog frumos, când îl vedeți prin trafic, dacă găsiți o piatră prin apropiere nu vă feriți să i-o plantați în parbriz. Sau dacă purtați șiș, croiți-i niște buzunare la roți. Rupeți-i ștergătoarele, spargeți-i stopurile cu bâta de baseball, aruncați sampon pe lunetă, tunați caroseria cu cheia, gândiți-vă la cele mai groaznice moduri în care puteți chinui o mașină. Nemernicul ăsta a vrut să mă lovească intenționat cu mașina, nu-s mai mult de 30 de minute de atunci. Eu veneam pe Școala de ânot, dinspre Parc spre Justiției, pe sensul de mers cu pricina. L-am văzut în spatele meu și chiar am pedalat cât de rapid puteam ca să nu îl încurc. Asta deși avea spațiu suficient să treacă pe lângă mine, cum s-a și întâmplat de altfel. Dar el nu, în loc să mă depășească încet a preferat să coboare geamul, să mă înghesuie în mașinile parcate pe margine. Da nu așa, noroc că am prins un loc de parcare liber în care am reușit să frânez ca să nu mă lovesc de mașini.

Mergi mă pe partea cealaltă

Da, e drept, pe trotuarul de pe sensul opus de mers este pistă de biciclete cu două sensuri. Dar, potrivit codului rutier:

Daca pe directia de deplasare exista o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare, conducatorii vehiculelor prevazute la alin. (1) sunt obligati sa circule numai pe aceasta pista

Ori pe direcția de deplasare nu există nicio pistă de bicicletă, dacă e să fiu mai catolic decât Papa și să am o justificare pentru muia pe care urmează să i-o sparg. Că de prins din urmă n-am reușit, a pornit ca din pușcă imbecilul. Ce credea? Că îi sparg parbrizul? Iar ca ordinarul ăsta mai sunt nenumărați. Nu știu cum e în alte orașe, chiar sunt curios, dar în Sibiu sunt nenumărate cazuri asemănătoare, dovadă că e plină și Capitala Culturală de jeguri. Din cauza lor sunt oameni care refuză să mai iasă cu bicicleta din spatele blocului. Pentru că nu, la volan tu ești Dumnezăul traficului, te doare la patină de restul, să se ferească. Foto

Later edit: Da, clar, azi nu e ziua mea. Era să dea un altul peste mine, de data asta un bulangiu, pe Victoriei, care ieșea cu spatele din parcare ca pe tarlaua pe care l-a avortat mă-sa. Bon, mâine lăsăm țoacla în chimniță, înapoi la volan.

10 Comments