Job hunting fail

jobDe când cu crize, salarii reduse ÅŸ-alte cele păpica pe teren s-a cam închis la pită cu sandwichurile ÅŸi ÅŸaormele îngurgitate la redacție. Nu mai funcționează nici coborâtul din redacție până la fast-foodul care aÅŸteaptă atât de aproape. Nu tati, muncă multă pe bani puțini. Adică vreo 800 de metri pentru covrigii din colț de la Dumbrăvii. Åžăd ÅŸi io ca omul la coada formată în aÅŸteptarea ieftinilor ÅŸi delicioÅŸilor covrigi ÅŸi mă uit în gura oamenilor ca orice blogger respectabil în căutare de bârfe. Nici că-mi puteam dori mai mult. Apare un lache, la vreo 50 ÅŸi ceva de ani, cu remorcile după el (a.k.a. nevasta ÅŸi copchila). N-aÅŸ fi atât de lipsit de respect față de un om în vârstă dacă nu ÅŸi-ar merita-o. ântâmplător, covrigăria angajează. Åži la fel de întâmplător, omul îÅŸi caută de lucru. Că ginea toate vitrinele pe lângă care trecea. No, ca tot românu se bagă în fața tuturor celor de la coadă ÅŸi o cheamă ÅŸmechereÅŸte pe una dintre bucătărese care tocmai împletea niÅŸte covrigi.

– Vino`ncoa să te întreb ceva

– Eu? zice surprinsă fomeia. (la nici 30 de centimetri de el era vânzătorul, putea să îl întrebe foarte bine pe el. Dar trebuia să fie jmecher)

– Auzi tu, pentru angajare trebuie personal calificat sau poate să se angajeze oricine?

– Păi trebuie să aveți ceva experiență.

– Dă-mi un număr de telefon (pe anunțul lipit de geam era trecut ÅŸi numărul de telefon)

– E trecut pe anunțul de pe geam

– Da n-am cu ce să scriu

– Păi aÅŸa plecați în căutare de loc de muncă, nici măcar un pix n-aveți? zice vânzătorul

– Bă, io când o să mă angajez aici o să mă angajez ca ÅŸeful tău, să vezi tu atunci, zice cheliosul.

Rezumat: un ciumete fără job, fără un leu în buzunar, vine cu P mare ÅŸi cu nesimțire cât carul să îÅŸi bată joc de niÅŸte oameni chiar foarte binevoitori. Pentru că el crede că e profesionist, important ÅŸi atoateÅŸtiutor. Io i-aÅŸ fi dat cu un covrig în cap la pachet cu vreo trei ÅŸuturi în cur.

3 Comments