Manipulare grosolană în ÅŸcoală

Teoria creaționismului vs. teoria evoluționismului. Mai putem discuta încă 1000 de ani ÅŸi n-o să ajungem la nicio concluzie. Credință vs. rațiune. AceeaÅŸi discuție interminabilă. Diferența dintre cele două teorii este următoarea. Evoluționismul este lăsat la liberul arbitru, cine o vrea o acceptă, cine nu, nu, pe când creaționismul este impus. Åži de asta mă inervez, pentru că e impus printr-o manipulare grosolană. Arma de zeci de secole a bisericii. Åži unde e mai uÅŸor să speli niÅŸte creiere decât în ÅŸcoli. Elevi din Oradea studiază biologia după un manual editat de trei biologi ÅŸi doi teologi. Unul e fost preÅŸedinte al Societății Române a Misionarilor ÅŸi altul este decanul facultății de Teologie din Cluj. Sunt perfect de acord cu orele de religie. Copiii trebuie să cunoască divinitatea, să o îmbrățiÅŸeze. Există ÅŸi ar fi păcat să nu creadă în ea. Dar de aici până la mesaje subliminale introduse în materii care n-au nicio treabă cu religia e cale luuuuungă.

„CunoÅŸtințele de biologie te vor ajuta să vezi, să auzi, să afirmi că fiecare celulă, fiecare frunză, fiecare insectă sau oricare organism strigă prin limbajul complexității: Dumnezeu m-a creat. Numele Dumnezeului nostru se doreÅŸte a fi proslăvit prin acest manual”, se spune la începutul manualului

Asta e biologie? Nu, e o manipulare grosolană. Copil fiind, crezi. Pentru că nu ai alte informații la îndemână. Dar când le vei afla, ce se va întâmpla atunci? Nu te vei simți mințit ÅŸi înÅŸelat? Când vei afla ÅŸi cealaltă față a poveÅŸtii. Ce caută biserica în sistemul de învățământ? Åži ca tot tacâmul să fie pus pe masă, că doar aÅŸa se face orice manipulare, autorii transformă religia într-o victimă. Presa promovează subliminal teoria lui Darwin. Åži acum, în cor, biata biserică, uite ce-i face presa asta nenorocită. Săracii de ei.

S-ar părea că toată lumea uită că evoluționismul nu este cu nimic mai mult decât o simplă teorie, spun autorii manualului.

Pe când creaționismul este o certitudine, nu? Iar cireaÅŸa de pe tort vine tot de la statul român. Ministerul Educației habar n-are de manualele acestea. Iar societatea care a editat manualul nu vede nicio problemă, e un manual alternativ. Io-mi scot din dulap manualele mele păstrate din ÅŸcoală, mă apuc să restudiez matematica, fizica ÅŸi chimia, că restul le țin minte, ÅŸi-mi țin copilul acasă. âl trimit direct la liceu. Să văd numa cum rezolv să dea capacitatea cu vecinu de la trei.

9 Comments