Sunteţi gata?

Well good morning, dragii mei. Cum ați dormit? Pe dreapta, pe stânga, pe spate? Sper că nu ați sforăit, că nu-i frumos să horcăi toată noaptea. Åži sper din tot sufletul, pentru binele gastritei voastre să fi halit ceva la micul dejun, că mare pacoste v-am pregătit. Ready? Ta-naaaaaaaa

Calamari con soso verde e multos usturoios

Calamarrrrii, questa minune di natura care miroseÅŸte groazniceÅŸte când nu înghețat este. CheÅŸtile alea aflate pe scara evoluției undeva între râmă ÅŸi ornitoring. Åžomâci de apă sărată care n-au altă treabă în afară de să dea la alții de mâncare. Noroc de Dumnezău că-s mulți ÅŸi se înmulțăsc mai repede decât chinejii. Prin urmare, aceÅŸti calamari, biete nevertebrate născute pentru a se bronza în tigaie abundă prin magazinele de spețialitate. Sau, prin orice magazine. Io prefer inelele congelate. Dintr-un simplu motiv, că nu mai tre să le belesc. Iar râdeați ca proÅŸtii. Păi be nepricepuților, calamarii se beleÅŸte dacă îi cumperi întregi. Tre să le tragi pelea de pe cap ÅŸi nu e un filing foarte plăcut. AÅŸa că achiziționăm inele.
Inelele acestea se dezghiață ÅŸi se spală bine, ca să mai scăpați de putoare. A, calamarii nu-s de gătit pentru persoane cu olfactivu senzibil. Că vă pică tăt părul din nas până ajung ei în tigaie. AÅŸaaaa, se spală ÅŸi se scurg bine, bine, bine. ântre timp, procedați în felu următor. Beliți o ceapă (nu scăpați uÅŸor de belit) ÅŸi o tăiați semi-rondele, ca să nu zic Julien, că iară ziceți că am figuri în cap. Dupe care, într-o olicică puneți aÅŸe. Vreo 8 căței de usturoi, dacă vreți rețeta peasant style, dacă aveți ceva manierați invitați puneți numa 4. Pisați bine cu un vârf de cuțit de sare, până lasă zamă. Peste zama respectivă puneți o mână bună, chiar ÅŸi două, de pătrunjel tocat. Åži amestecați până vă iese aÅŸa, un mujdei să-i zicem. ântr-o cană, puneți o linguriță de făină ÅŸi apă până în buză, amestecați să nu facă colocolaÅŸe ÅŸi turnați peste. BaÅŸca două lingurițe de oțet balsamic. Sare ÅŸi piper, cum vrea muÅŸchiu vostru. Aruncați ceapa în tigaie până devine străvezie. Cam 2 minuțele. După care calamaru, vreo 5-6 minuțele, până se rumeneÅŸte. Åži atunci, aruncați maglavaisu peste. Fierbeți vreo 25 de minute, să se înmoaie rondelele. Vă recomand două variante de garnitură. Pâine prăjită frecată cu usturoi ÅŸi unsă cu unt sau orez simplu. Mmmmm, mmmmm, mmmm. Nici nu mă mir că Tudor mă preferă pe mine drept bucătar oficial al party-ului de weekend în dauna Turcului. Că ăla în afară să taie brânze nu ÅŸtie altceva hihihihihihi.

P.S. Trăjni-m-ar puterea sovietică, uitai de vin. Aruncați ÅŸ-un pahar de vin alb sec în momentu în care puneți maglavaisu peste prăjeli. Că aÅŸa trageți ÅŸi o beție 😀

4 Comments